Festival Hrupni dnevi

Ljubljana bo za uvod v letošnje poletje bogatejša za nov glasbeni festival. Tridnevni dogodek Hrupni dnevi bo galamo zganjal na letnem odru Gala hale, kjer bo na prehodu iz maja v junij večere pretresala izbrana kopica domačih in tujih, kitarskih in elektronskih izvajalcev, ki posega po žanrih od punka in garažnega rocka pa vse do psihedeličnih nians in tehno prebliskov.


Med prvimi potrjenimi nastopajočimi najdemo post-punk njujorčane Big Ups, nalezljiv, a udaren čikaški ‘noise pop’ kvartet Melkbelly, dinamično prekmursko meandriranje instrumentalne ŠKM bande, garažno distorziran ‘do it yourself’ pristop tria 7am ter drzno atipičen rock mlade zasedbe Lynch.


Festival je logična evolucija koncertne serialke Hrupni večeri, v sklopu katere je ekipa Specialka v sodelovanju z društvom Kapa v zadnjih letih gostila prepričljive izvajalce, kot so Protomartyr, Preoccupations, Liars, Kvelertak, Waxahatchee in številni drugi. Nadgradnjo v večdnevni dogodek spremlja ideja, da je lahko druženje ob glasbi več kot samo koncert, zato so v pripravi raznolike povezane aktivnosti, ki bodo krepile glasbeni program in zaokrožile festival Hrupni dnevi.


 

Več informacij na: 

  • facebook.com/events/392373467838510/

Vir: Specialka, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Big Ups Melkbelly, ŠKM banda, Lynch, 7am

Zemljevid