Nuška Drašček: Re-Belle (Posvečeno Piaf)

  • Kaj: Šansoni, kantavtorstvo
  • Kdaj: ponedeljek, 21.5.2018 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Kulturni dom Gornja Radgona
  • Prireditelj: Im.puls
  • Vstopnina: 15 eur v predprodaji, 17 na dan dogodka

NUŠKA DRAŠČEK
koncert v okviru vseslovenske turneje RE-BELLE (posvečeno Piaf)

Izvajalci:
Nuška Drašček, vokal
Blaž Jurjevčič, klavir
Vid Ušeničnik, tolkala

Nuška Drašček je ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. Po devetih letih je izdala nov samostojni album - tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Zakaj RE-BELLE? Naslov "Re-Belle" ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, "upornico", svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo "končnosti" rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi "l'oiseau rebelle, que nul ne peut apprivoiser" ("uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti" - vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov "Re-Belle" pomeni "ponovno lepa", s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

Nuška Drašček in njena odlična glasbena partnerja - Blaž Jurjevčič na klavirju in Vid Ušeničnik na tolkalih - nam bodo na tokratnem koncertu predstavili uspešnice, kot so Hymne à l'amour, L'accordéoniste, Mon manège a moi, Padam, Mon Dieu in Je ne regrette rien ter tudi malo manj znane šansone, med katerimi so Les amants d'un jour, L'homme à la moto ali Carmen's story.  

Kako do vstopnic:
Preko spleta > mojekarte.si in
TIC Gornja Radgona, tel: 02 564 82 40

 

 

 

 

Vir: Im.puls, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Im.puls:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid