Carmen manet v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma

  • Kaj: Zborovsko petje
  • Kdaj: torek, 19.6.2018 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Agencija Glasilka
  • Vstopnina: 14, 17, 20, 24, 12 EUR

Carmen manet, aktualni Evrovizijski zbor leta bo pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja in ob spremljavi Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije v torek, 19. junija v Cankarjevem domu obeležil uspešno leto s celovečernim koncertom z naslovom "Vidim te".

S svojim programom bo pevski zbor posegel po svojih in vaših najglobljih čustvih. Potopil se bo v svoje bistvo, v vso barvitost, večplastnost in pristnost naše esence ter izpostavil edinstvenost, ki se skriva za obrazi deklet. Z večplastnostjo repertoarja bodo Carmence slikale sinergije znotraj zbora tako v glasbenem kot družbenem pogledu.

Na dan koncerta pa bo izšla tudi njegova prva studijska plošča.

Carmen manet je 33-članski ženski pevski zbor iz Kranja, ki poskrbi, da njihove pesmi še dolgo odzvanjajo v ušesih in ostanejo zapisane v spominu navzočih poslušalcev. Carmen manet namreč v latinščini pomeni "pesem ostane".

Gre za pevski zbor, ki mu pobiranje prestižnih odličij in nagrad vsekakor ni tuje. Pohvalijo se namreč lahko že z dvema platinastima, tremi srebrnimi ter osmimi zlatimi priznanji z domačih in tujih zborovskih tekmovanj.

Julija 2017 pa je zbor kronal svojo zbirko nagrad z novim mednarodnim odličjem. Na prvem tekmovanju za zborovske pevce "Evrovizijski zbor leta 2017", ki je potekalo v Latviji, so dekleta navdušile strokovno žirijo ter premagale evropsko zborovsko konkurenco.

Carmen manet sestavljajo nekdanje dijakinje Gimnazije Kranj, ki jih ne povezuje zgolj ljubezen do glasbe in prepevanja temveč tudi medsebojno prijateljstvo iz gimnazijskih klopi.

Zbor se že od začetkov ustvarjanja posveča tematskim projektom. S projektom "Pesem severnega vetra" je poslušalcem predstavil dela skladateljev iz Severne Evrope, s projektom "Ples glasov" pa je posegel tudi na področje popularne glasbe. Decembra 2016 pa je svojo peto obletnico delovanja počastil s koncertom "Da koder Carmen manet hodi".

Carmen manet z velikim veseljem sodeluje tudi na skupnih koncertih z drugimi domačimi in tujimi pevskimi zasedbami.

Zbor od ustanovitve leta 2011 vodi Primož Kerštanj, dirigent in glasbeni pedagog, ki poučuje na glasbenem centru Doremi na Bledu. V svoji dosedanji karieri je vodil že kar nekaj glasbenih zasedb, v sam vrh slovenske mladinske zborovske scene pa je kot zborovodja pripeljal Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj, o čemer priča veliko število najvišje osvojenih priznanj in nagrad tako na domačih kot tudi tujih tekmovanjih.

Vir: Agencija Glasilka, Napovednik.com

Zemljevid