Strok. vodeni ogled po razstavi Zmaj vseh zmajev

  • Kaj: Vodeni ogled po razstavi s kustosom dr. Markom Frelihom
  • Kdaj: četrtek, 11.10.2018 ob 17.00
  • Kje: Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo

Potovanje skozi svet zmajev je polno prečudovitih zgodb. Zmaji, vladarji neba, zemlje in podzemlja, so znani po vsem svetu; čeprav se zgodbe in prepričanja o njih razlikujejo, so nedvomno ena od najskrivnostnejših vrst mitoloških bitij.

Od kod so prišli in s kakšnim namenom so jih upodabljali naši predniki ter v kakšnih oblikah se predstavljajo, bomo izvedeli na strokovnem vodenem ogledu s kustosom razstave dr. Markom Frelihom, ki zadnja leta načrtno raziskuje izročilo o zmajih po svetu.

Arheolog dr. Marko Frelih je kustos za afriške in ameriške zbirke v Slovenskem etnografskem muzeju. Preučuje slovenske stike z Afriko in severno Ameriko v 19. stoletju in zgodovino neevropskih zbirk v Sloveniji. Več let raziskuje tudi vplive starega Egipta na afriške in sredozemske kulture s poudarkom na magiji, simbolih, verskih obredih in posmrtnem kultu. Je avtor razstave "Zmaj v Postojnski jami" (Postojnska jama, 2012) in različnih poljudnih prispevkov o zmajih.

Cena vstopnice:
– odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo
– dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo

Vstopnica vključuje tudi ogled drugih grajskih vsebin.

Trajanje: 1 ura

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih


Za obisk strokovnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Zunanje povezave: www.mojekarte.si

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid