Zmaj več kot le mitološko bitje

  • Kaj: Vodeni ogled po razstavi Zmaj vseh zmajev (za odrasle)
  • Kdaj: sobota, 15.9.2018 ob 10.00
  • Kje: Ljubljanski grad, Grajska planota 1, p.p. 72, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo

Zmaj je mitološko bitje, ki že od nekdaj buri človeško domišljijo. Poznajo ga skorajda vsa ljudstva. Velja za gospodarja tako neba kot tudi zemlje in podzemlja. Ponekod so ga častili ali pa ga častijo še dandanes, spet drugod je predstavljal grožnjo, pred katero se je bilo potrebno obvarovati.

Tako na dozdevno preprosto vprašanje: "Kaj je zmaj?" ni mogoče najti preprostih in enoznačnih odgovorov. Na vodenem ogledu bomo odstrli številne tančice skrivnosti, povezane z miti, legendami in resnico o zmajih. Le kaj je tako posebnega na tem mitološkem bitju, ki ni nikoli v resnici obstajalo, da je našlo svoje mesto v tako številnih kulturah, tudi tistih, ki med seboj nimajo prav veliko skupnega? Ali pa se v zgodbah o zmajih nemara le skriva tudi zrno resnice?


Cena vstopnice: 
– odrasli: 10,00 EUR, 12,00 EUR z vzpenjačo
– dijaki, študenti, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 7,00 EUR, 8,40 EUR z vzpenjačo

Vstopnica vključuje tudi ogled drugih grajskih vsebin.

Trajanje: 1 ura

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih


Za obisk vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vodeni ogled za organizirane skupine v času trajanja razstave (26. 4. – 18. 11. 2018) izvajamo tudi po predhodni najavi. Dodatne informacije in rezervacije na: virtualni-grad@ljubljanskigrad.si ali +386 1/232 99 94.

Zunanje povezave: www.mojekarte.si

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid