Mauricio Valdes in Seppo Gruendler

Tretji in zaključni zvočni dogodek cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO bo osredotočen na maltretiranje modificiranih električnih kitar, na katerih bosta s svojimi virtuoznimi potezami blestela:

Seppo Gründler Doing what happens anyway, je strukturirana improvizacija ko izvajalec na električnimi kitari sproži naključni signal in ga pošlje v omrežje elektronike, računalnikov, pripomočkov, ki se nato odzivajo na komaj zaznavne spremembe.  

Mauricio Valdes G-StringPorn je skladba za električno kitaro in erotične robote in spada v cikel kitarsko-elektronskih del, ki so nastala s pomočjo delno samodejnega sledilca glasbe za prosto improvizacijo.

Skupno premierno delo Quetzalapanecayotl pa bo sinteza njunih metodologij razširitev električnih kitar, improvizacije in razvojnih faz kolaborativnih platform.

V sredo, 4. aprila 2018 ob 20.00, se bosta Mauricio Valdez in Seppo Gruendler s svojim instrumenti z dvanajstimi napetimi in spuščenimi žicami predstavila tudi v Layerjevi Hiši v Kranju.

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO je cikel elektrokustičnih performativnih zvočnih dogodkov, ki predstavljajo premierna dela – plod sodelovanja slovenskega in mednarodnega umetnika, kurator Brane Zorman.

Produkcija: CONA, 2018
Koprodukcija: CUK Kino Šiška
Koprodukcija: Layerjeva hiša (koncert v Kranju)

Program CONE podpira Mestna občina Ljubljana, oddelek za kulturo

Vir: Cona, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Cona:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid