Zvoki mladih v Unionu

Tobija Hrastnik, trobenta
Bojana Karuza, klavir

Tine Bizajl, pozavna
Mateja Hladnik, klavir


Spored:

Eugène Bozza:
Rustiques

Vassily Brandt, prir. Roger Voisin:
Koncertna skladba št. 1 v f-molu, op. 11

Amilcare Ponchielli, prir. Emil Hermann:
Koncert za trobento v F-duru, op. 123

Stjepan Šulek:
Sonata "Vox Gabrieli" za pozavno in klavir

Enrique Crespo:
Improvizacija št. 1 za pozavno solo

Aleksej K. Lebedev:
Koncert v enem stavku za basovsko pozavno in klavir

Frigyes Hidas :
Meditation za basovsko pozavno solo

Tobija Hrastnik (rojen 1997) je začel igrati trobento v Glasbeni šoli Laško pri profesorju Marku Razboršku. Glasbeno pot je nadaljeval v Celju pri profesorju Miranu Majcnu, kjer je tudi maturiral. Sedaj obiskuje 2. letnik Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pri profesorju Juretu Gradišniku. Od srednješolskih let dalje se redno udeležuje tekmovanj. Njegovi pomembnejši dosežki so: leta 2014 prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu, zlata plaketa in druga nagrada na tekmovanju TESMSIG ter posebna nagrada za najbolje odigrano obvezno skladbo, leta 2015 prva nagrada in naziv laureat na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu, leta 2016 prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu. V istem letu je prejel zlato plaketo in drugo nagrado na tekmovanju TEMSIG s komornim sestavom kvartet trobent. V letu 2017 je na mednarodnem tekmovanju Svirel osvojil prvo nagrado in na tekmovanju TEMSIG zlato plaketo, drugo nagrado ter priznanje za najbolje odigrano obvezno skladbo. Je redni član komornih in orkestrskih zasedb na akademiji. Redno se udeležuje seminarjev, poletnih šol in se individualno uči pri znanih slovenskih in tujih profesorjih, kot so: Reinhold Friedrich, Jeroen Berwaerts, Matthias Höfs, Kristian Steenstrup, Ottaviano Cristofoli, Anton Grčar, Stanko Arnold, Franc Kosem, Aleš Klančar idr.

Bojana Karuza je doma iz Splita, kjer je tudi končala srednjo glasbeno šolo. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Med študijem je osvojila več nagrad in priznanj ter nastopala z orkestrom. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeluje z mlajšimi in uveljavljenimi umetniki, spremlja jih tudi na mojstrskih tečajih in mednarodnih tekmovanjih.

Tine Bizajl je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli v Piranu v razredu Mirka Orlača, nadaljeval na koprski gimnaziji pri Albertu Kolblu in Andražu Cenciču, od leta 2015 pa študira na Visoki šoli za glasbo, gledališče in medije v Hannovru pri Jonasu Bylundu in Tomerju Maschkowskem. Svoje znanje je poglabljal na mojstrskih tečajih pri priznanih pozavnistih, kot so: Lars Karlin, Michael Steinkühler, Jesper Juul, Sven-Erik Eriksson, Antonello Mazzucco, Michael Massong, Dušan Kranjc. Na državnem tekmovanju TEMSIG je prejel srebrno priznanje (2008) in dvakrat zlato (2011 in 2014), leta 2017 je bil prvonagrajenec kategorije III.a. Na mednarodnem tekmovanju Svirél je prejel bronasto priznanje (2010), srebrno (2013) in dvakrat zlato (2009, 2017); na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu je leta 2013 dosegel zlato plaketo in drugo nagrado.

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Janeza Lovšeta. Med študijem je prek programa Erasmus en semester študirala na konservatoriju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zdaj je zaposlena kot korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Vir: Glasbena mladina ljubljanska, Napovednik.com

Zemljevid