Dobimo se na Magistratu

Tina Zajec, violina
Temirlan Beisenbay, klavir

Katarina Leskovar, violončelo
I-Ting Chen, klavir
Mojca Jerman, violina

Spored:

Ludwig van Beethoven:
Sonata za violino in klavir št. 5 v F-duru, op. 24, "Pomladna"

Maurice Ravel:
Tzigane
-
Maurice Ravel:
Pièce en forme de habanera

Leoš Janáček:
Pohádka

(Katarina Leskovar, violončelo, I-Ting Chen, klavir)

Johann Sebastian Bach:
Dvoglasna invencija št. 4 v d-molu, BWV 775

Béla Bartók, prir. Walter Kurz:
18 duetov iz "44 duetov za dve violini"  (izbor)

Johann Sebastian Bach:
Dvoglasna invencija št. 9 v f-molu, BWV 780

Iannis Xenakis:
Dhipli zyia za violino in violončelo

Katarina Leskovar, violončelo, Mojca Jerman, violina

Tina Zajec se je pričela učiti violino s sedmimi leti na Glasbeni šoli Rakovnik, kjer ji je prvo violinsko znanje dala učiteljica Vanja Bizjak Podlesek. Šolanje je nato nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pod vodstvom profesorja Janeza Podleska, zdaj pa se izobražuje na salzburšem Mozarteumu v razredu profesorja Haralda Herzla in asistentke Božene Angelove. Svoje znanje je izpopolnjevala tudi na številnih mojstrskih tečajih pri priznanih glasbenikih, kot so: Violeta Smailović Huart, Ida Bieler, Leonid Sorokov, Igor Ozim. Je tudi dobitnica zlate plakete na Svirelu 2016 in srebrnega priznanja na državnem tekmovanju TEMSIG 2018.

Temirlan Beisenbay prihaja iz Kazahstana. S sedmimi leti se je začel učiti klavir, zdaj pa je študent Univerze Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Andreasa Groethuysna. Je nagrajenec številnih tekmovanj: Astana Merei, Kazahstan (dvakrat drugo mesto), Evropa-Azija, Rusija (gran-prix), Glasbeni forum Kazahstan, (dvakrat drugo mesto), Ruska sezona v Jekaterinburgu, Rusija (prvo mesto), Shabyt, Kazahstan (prvo mesto), tekmovanje Ahmeta Žubanova, Kazahstan (prvo mesto), mednarodno tekmovanje Clavicologne, Nemčija (drugo mesto). Kot solist je nastopal tudi s številnimi orkestri: z Državnim simfoničnim orkestrom mesta Astana, s Pavlodarskim simfoničnim orkestrom, z Orlovsko državno filharmonijo in Uralskim akademskim simfoničnim orkestrom. Svoje znanje je izpopolnjeval pri priznanih profesorjih, kot so: Natalija Trull, Valerij Pjasecki, Pavel Gililov.

Katarina Leskovar je začela igrati violončelo pri prof. Božu Šuliću in nadaljevala pri prof. Zdenki Kristl Marinič. Z odliko je maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Karmen Pečar Koritnik, redno se je izpopolnjevala tudi pri prof. Valterju Dešpalju. V razredu Juliana Arpa je zaključila dodiplomski študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, zdaj pa nadaljuje magistrski študij na Visoki šoli za glasbo Carl Maria von Weber v Dresdnu pri profesorju Danjulu Ishizaki. Dobila je številne nagrade na domačih in tujih tekmovanjih. Veliko svojega časa posveča tudi komornemu muziciranju. Je članica Klavirskega tria Rêverie z Mojco Jerman in Tanjo Činč. V juniju 2017 so igrale kot solistke s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Na tekmovanju Grand Prize Virtuoso v Parizu so bile kot absolutne zmagovalke povabljene na koncertne turneje v Parizu, Londonu in Bonnu. Katarina muzicira tudi v duu s harmonikarjem Nejcem Grmom, s katerim je lani na mednarodnem tekmovanju Svirel prejela prvo nagrado. Tako solistično kot tudi komorno koncertira doma in v tujini. Maja 2016 je bila izbrana za finalistko skupnega projekta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in AS Fundacije Za njimi stojimo in je kot solistka v orkestru nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Katarina je štipendistka organizacije Yehudi Menuhin Live Music Now.

I-Ting Chen, rojena leta 1986 na Tajvanu, je začela igrati klavir s petimi leti. Pomembne glasbene impulze je prejela od profesorjev A. Jennerja, H. Medjimorca in N. Floresa na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj, kjer je leta 2008 zaključila magistrski študij. V želji po poglobitvi svojega komornega glasbenega znanja je študirala kasneje tudi pri Denise Benda na konservatoriju privatne univerze na Dunaju. Od leta 2012 je zaposlena kot korepetitorka za godala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec. Leta 1998 je prejela prvo nagrado na tekmovanju National Student Competition of Music Taiwan ter v letih 1999 in 2002 drugo nagrado ter posebno nagrado na tekmovanju Chopin piano competition Taipei. Leta 2005 je osvojila četro mesto in posebno nagrado na klavirskem tekmovanju Dr. J. Dichler. I-Ting Chen koncertira tako doma kot po svetu. Tako je v Tokiu debitirala z orkestrom pri štirinajstih letih (Mendelssohnov 1. klavirski koncert), imela solistični koncertni večer s Chopinom na Tajvanu, igrala koncerte v Avstriji (Bösendorfer Salon, Haus Hofmannsthal, Baden, Pleyel Museum), v Švici (mednarodni festival Blonay) in korepetirala v okviru mojstrskih tečajev in tekmovanj v Avstriji, Italiji, Sloveniji in Švici.

Mojca Jerman je študentka baročne violine na Conservatorio di Musica G. B. Martini Bologna v razredu prof. Enrica Gattija. Poleg tega opravlja s Klavirskim triom Rêverie (v katerem igra s pianistko Tanjo Činč in čelistko Katarino Leskovar) podiplomski študij komorne glasbe na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu prof. Chia Chouja. Študij klasične violine je zaključila lansko leto na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Vasilija Meljnikova. Med študijem se je izobraževala tudi pri priznanih profesorjih, kot so: Priya Mitchell, Daniel Rowland, Saewon Suh, Enrico Gatti, Lorenzo Ghielmi idr.

Vir: Glasbena mladina ljubljanska, Napovednik.com

Zemljevid