Prifarski muzikanti z gosti (30 let) @Stopiče

  • Kaj: Etno / glasbe sveta
  • Kdaj: sobota, 21.4.2018 od 19.00 do 21.00
  • Kje: Športna dvorana Stopiče, Novo mesto
  • Prireditelj: Jabka d.o.o.
  • Vstopnina: 15EUR do 30.3., 17EUR do 20.4., 20EUR na dan dogodka

PRIFARCI S PRIJATELJI PRIHAJAJO V STOPIČE
V jubilejnem letu 2018, ko Prifarski muzikanti praznujejo 30 - obletnico svojega bogatega glasbenega delovanja potujejo s koncerti širom po Sloveniji.
Tako bodo v soboto, 21. aprila ob 19.00 uri v večnamenski dvorani v OŠ Stopiče. In ne bodo prišli sami. Z njimi bodo tudi gosti; Andraž Hribar doma iz Kočevja, ki bo zapel s Prifarci, nato pa še ob spremljavi odlične violinistke Anje Bukovec. S Prifarci pa bodo zapeli  tudi domačini, odličen pevski zbor društva Podgorje. Skratka, pripravili vam bodo pester in presenečenj poln večer,  z obilo slovenskih ljudskih pesmi, popevk, zimzelenih melodij, tujih uspešnic, pa tudi kakšna dalmatinska se najde.                                                   
Tistega vročega poletja leta 1988, ko so nastali kot Prifarski muzikanti so kariero začeli kot spremljevalna tamburaška skupina domače kostelske folklorne skupine.
Tako so ljudsko pesem vedno nosili s seboj, kamorkoli jih je že zanesla pot. In ljudska je tudi njihova prva in doslej največja uspešnica, pesem Mlinarca.  
No, glede na to, da prihajajo iz Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel, ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, so še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Doslej se jih je zvrstilo že deset – lani Prifarska desetka - in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega.
Kaj bo šele letos novembra, ko bodo slavili 30?
S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih - ne glede na to da zaigrajo skoraj vse kar jim pride pod prste - uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.
Ljudsko pesem Prifarci vedno nosijo  s seboj, kamorkoli jih že zanese pot iz domače Fare, Kostela ob Kolpi, kjer je nastala tudi njihova Mlinarca.
 
Cena vstopnice:
- 15€ do 30.3.
- 17€ do 20.4.
- 20€ na dan dogodka

Vstopnice za njihov koncert dobite na vseh Eventim prodajnih mestih (Petrol, Pošta, OMV, ...)

Info: 031 363-179

Vir: Jabka d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Jabka d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid