Brazilski večer

  • Kaj: Salsa
  • Kdaj: torek, 13.3.2018 od 20.00 do 22.00
  • Kje: Kavarna SEM, Ljubljana
  • Prireditelj: Kavarna SEM
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Veleposlaništvo Brazilije v Ljubljani vas vabi na brazilski večer v slovenski prestolnici: samba in caipirinha s plesalcema Biliscom in Carol v Kavarni Sem.

 Bilisco in Carol sicer prihajata iz različnih šol, vendar od leta 2016 odlično sodelujeta in predstavljata najboljšo tradicijo brazilskega dvoranskega plesa v sodobni različici, ki zabava, spodbuja in zapeljuje. Gre za novo obliko dialoga v plesu dvojic, ki vključuje inovacije, kot sta vzajemno in deljeno vodenje, ki pretrga s tradicijo, pri kateri moški vodi žensko, ter prepleta klasični balet, plesno interpretacijo, akrobatske prvine in tradicionalno brazilsko capoeiro.

 Bilisco je sodeloval na predstavah priznanih umetnikov, kot sta Arlindo Cruz in Bebeto, na evropski turneji predstave Brasil Brasileiro Argentinca Claudia Segovie in v mnogih čelnih skupinah karnevala v Riu de Janeiru. Zmagovalca tekmovanja dvoranskega plesa v Braziliji, Gafieira Brasil, danes delata kot plesna učitelja v Riu de Janeiru, kjer sta se rodila in kjer živita.

 Predstava bo v okviru konference Dan Latinske Amerike in Karibov spomnila na najboljše salsa večere v torek, 13. marca 2018 ob 20. uri, v Kavarni Sem v Etnografskem muzeju na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani. Začnimo pomlad z brazilskim okusom!

Vabljeni!

Renato Mosca

veleposlanik

Vir: Kavarna SEM, Napovednik.com

Zemljevid