Papirologija II

Razstava študentk in študentov Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) z naslovom Papirologija, ki je bila jeseni 2017 na ogled v ljubljanski Galeriji Equrna, se seli v Maribor. V Galeriji Media Nox se odpre 14. marca 2018.

Avtorji:
Lea CULETTO, Polona DROBNIČ, Manuel FABRIS, Rok HORVAT, Meta HROVAT, Tina KONEC, Dalea KOVAČEC, Blažka KRIŽAN, Branko LAZOVIČ, Blaž MIKLAVČIČ in Helena TAHIR.

Mentorji: Jože Barši, Ksenija Čerče, Robert Černelč, Bojan Gorenec, Marijan Gumilar, Sergej Kapus, Andrej Kamnik, Žiga Kariž, Zmago Lenardič, Sašo Sedlaček, Tugomir Šušnik.

Razstava bo odprta do 10. maja 2018.

 

O razstavi

V pripravi na to razstavo se je izbira del umetnikov že v izhodišču odvijala z različnih vidikov, z namenom, da se ne le prikažejo različne in raznolike rabe risbe oziroma papirja, ampak da se dobi tudi uvid v tisto, kar se dogaja in nastaja tukaj in zdaj. Rezultat je pričujoča razstava del, ki segajo od skic na papirju prek eksperimentalne risbe in slike na papirju do samostojnih del z risbo in podobami. Danes so razstave s podobnim pristopom – z razstavljanjem risarskih del in vizualnih idej – pogosta praksa evropskih muzejev in galerij, tudi zato, ker ravno skozi take postavitve dobivamo uvide v umetniške svetove, v temelje in razloge različnih imaginacij, ter si tako laže razlagamo umetniške procese.

Izr. prof. Bojan Gorenec

 

Naslovno delo: Blažka Križan, Brez naslova, rezljan papir,
71 x 69 cm, 2017

Zunanje povezave: FB dogodek

Vir: UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje:

Zemljevid