Gitarinet Groove System

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu so napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina.

Najvišja turistična točka je poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Koncertni večeri ob izbrani pijači in v sproščenem klubskem vzdušju bodo zagotovo osvojili vse glasbene sladokusce različnih generacij.

Srbska skupina Gitarinet Groove System je zmagala v oddaji Najboljši orkestri Srbije na RTS 1 in prejela naziv najboljši klubski bend v državi. Skupina je nastala iz čiste ljubezni do glasbe in želje po premikanju meja njenega standardnega izvajanja. Kitarist in glavni pevec Mirko si pri igranju kitare pomaga s pripomočkom "looper", pri petju pa s tehniko "beat box". Klarinetist Nikola, ki je diplomiral na univerzi v Clevelandu, je nedavno prejel priznanje za najbolj nadarjenega mladega umetnika (lauret Srbije). Tolkalec Relja je tudi glasbeni producent, med drugim je igral z Rambom Amadeusom, Balkaniko in številnimi jazzovskimi glasbeniki. Basist Zmolen je član mnogih popularnih srbskih skupin: Negativ, Sevdah baby, Strip, X-centar, 357 ... Njihova energična mešanica stilov, kot so reggae, swing in funk, vas ne bo pustila hladne.

Mirko Dimitrijević – kitara, vokal 
Nikola Đurica – klarinet, vokal
Relja Svilar – tolkala
Milen Zlatanović – Zmolen – bas


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30, glasbeniki nastopijo ob 21.00.

Vstopnice je možno kupiti do 23.00 ure, na spodnji postaji tirne vzpenjače ali v vstopnem Paviljonu.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek  na vseh prodajnih mestih  drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid