Razstava Ikonografika, Male podobe z veliko pomen

  • Kaj: Likovna razstava
  • Kdaj: sreda, 7.3.2018 do torek, 24.4.2018
  • Kje: Prulček, Ljubljana
  • Prireditelj: Prulček
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Predstavljamo serijo razstavnih projektov (likovna umetnost, fotografija, video, inštalacija), ki so namenjeni vzpostavitvi multikulturnih procesov za popolnejše dojemanje glasbe.

Posamezna razstava je plod sodelovanja mladega umetnostnega zgodovinarja, ki predstavi umetniško delo izbranega avtorja. Mesečne otvoritve se pričnejo ob 20h s predstavitvijo umetnika in njegovih del, sledijo dražba v dobrodelne namene, druženje in pogovor z umetniki. Po koncu otvoritve se prične koncertni program.

V času trajanja razstave (1 mesec) so avtorska dela na voljo po ekskluzivni, dostopni ceni. Naša želja je izoblikovati navado kupovanja umetnin za kulturno bogatitev prostorov, v katerih živimo ali delamo.

Razstava Ikonografika

Člani projekta: Društvo študentov umetnostne zgodovine Kunsthisterik, Center sodobne umetnosti Pivka in Kulturni zavod Prule.

Saša Starovojtov je kljub zrelosti let, svež umetnik z mladostno izrazno močjo. V grafično tehniko kolaž monoprint ga je pred tremi leti vpeljal ukrajinski akademski slikar Eduard Belsky. S talentom združeno pridobljeno tehnično znanje je Starovojtovu omogočilo, da na igriv način upodobi element računalniške ikone - del vsakdanjika današnjega človeka. Njegove reliefne grafike, ki se imenujejo tudi ikonografike, namreč predelujejo te najbolj osnovne piktograme. Male podobe z veliko pomena umetnik poveča ter jim vdahne novo, poglobljeno vsebino.

- Neža Lukančič

Zunanje povezave: Spremljaj Prulčkov programwww.prulcek.siO razstavi - zgodba in slike

Vir: Prulček, Napovednik.com

Zemljevid