Meduza + absinthe

Slovenski plesalki sodobnega plesa Urša Rupnik in Liza Šimenc se vračata v Pocket Teater, po super sprejeti predstavi Meduza. Ta avtorski projekt re-interpertacije ene izmed najbolj oboževanih figur grške klasične mitologije - Meduze, jo pred nami predstavi v novi luči multiplih in simultanih akcij dveh ženskih teles. Vabljeni na srečanje arhaičnega in sodobnega, skritega v gibu!

"Najin projekt Meduza preizprašuje ujetost ženskosti, ženstvenosti v definicijo spola znotraj idej esencializma in tradicionalizma, kjer družbeni spol predstavlja kategorijo, znotraj katere se sankcionirajo dobre/zaželjene in slabe/nezaželjene lastnosti. Kakšna je samopodoba ženske znotraj danega konteksta sodobne zahodne družbe? Koliko si lahko sama postavlja pravila in koliko je primorana sledit že utečenim, da lahko v družbi sploh preživi? Kako lahko skozi "uplesnjeno" podobo ene najbolj arhaičnih mitoloških figur dostopamo do globljih pomenov njene simbolike? Kako mitologija, ki preko tisočletij vstopa tudi v sodobni prostor in čas (boginja Atena kljub svoji pripoznani racionalnosti iz zavisti in nevoščljivosti Meduzo iz lepotice spremeni v pošast), osvetljuje (družbeno konstruirano?) žensko nrav medsebojne/medženske tekmovalnosti, rivalstva, prefinjenih oblik nasilja, psiholoških iger, boja za vso in absolutno pozornost drugega/moškega?"

Avtorici in plesalki / Authors and dancers: Urša Rupnik in Liza Šimenc
Avtroska glasba / Author of the music: Blaž Pavlica
Glas/Voice: Tea Vidmar
Scenska postavitev / Set design: Liza Šimenc, Urša Rupnik, Aljaž Verdev
Maske/Masks: Andrej Erjavec
Luči / Light design: Janko Oven
Koprodukcija/Co-production for PTS: Carlos Pascual

Vstopnice: 15 € (vključuje tudi absint)

Število mest je zaradi narave predstave močno omejeno, zato so obvezne predhodne rezervacije na info@pocketeater.com ali 040 414 939 (slovenščina, angleščina) ali 070 325 522 (angleščina).

Vir: Pocket Teater Studio, Napovednik.com

Zemljevid