Marko Lekič Mleko: RAZVOJ

Z razstavo Razvoj se bo marca v razstavnem prostoru DobreVage predstavil Marko Lekič – Mleko.

Kot študent arhitekture izhaja iz čistih, grafičnih, preciznih linij in detajlov, ki kot celota delujejo skoraj inženirsko in spominjajo na tlorise mesta. Razstava pomeni razvoj njegove ustvarjalne poti in miselnosti iz kaosa v neko večjo organiziranost oziroma njuno ravno pravšnje ravnovesje.

Kot uvod v razstavo se bomo ob 18:00 srečali Z umetnikom osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.
Marko Lekič – Mleko (1989), študent 4. letnika Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, se je leta 2012 prvič predstavil javnosti s samostojno razstavo Čudne misli. Med študijem je sodeloval na dvodnevnem študentskem arhitekturnem projektu o skupnostnem in participativnem urejanju prostora, Onkraj gradbišča, v katerem so s prebivalci četrtne skupnosti Tabor in KUD Obratom pod mentorstvom profesorja Mathiasa Heydena preoblikovali zapuščeno gradbeno jamo ob Resljevi cesti v Ljubljani v urbani mestni vrt. V sklopu dni odprtih vrat četrtne skupnosti Tabor je sodeloval pri projektu predstavitve grafitov od Bavarskega dvora do parka Tabor (Slomškova cesta), z naslovom Tegiranje = Scanje, kjer se je preko razstave izbranih del ljubljanskih grafitarjev predstavila razlika med tegiranjem in grafitom. Leta 2011 je na Dunaju opravljal prakso v biroju in trgovini za notranje oblikovanje družine Thonet. Decembra leta 2014 je s šestimi prijatelji ustanovil galerijo UAUU, Univerzalni atelje uličnih umetnosti, v Ljubljani. Od takrat vsak mesec gostijo novo razstavo, sam pa dela na različnih kreativnih projektih. Kot skupina so se do zdaj predstavili na treh ljubljanskih festivalih. Trenutno se pripravlja na svojo drugo samostojno razstavo. Poleg tega je vsako poletje od svojega petnajstega leta starosti prostovoljni učitelj plavanja v Bolu na Braču (Dalmacija). 

Organizacija: Kino Šiška.

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid