Valentinovo v Koloseju od 10. ure dalje!

Na praznik zaljubljencev v Koloseju pripravljajo prav posebno romantično kino doživetje v dvoje. Valentinova ponudba zajema pester izbor filmov, ki bo potešil željo vseh ljubiteljev romantičnih, zgodovinskih in komičnih dram, domišljijskih akcijskih spektaklov in najboljših filmov nominiranih za prestižnega Oskarja. S projekcijami pričnejo že v dopoldanskih urah, od 10. ure dalje. Za vse obiskovalce so pripravili tudi sladko presenečenje, ki ga prejmejo ob nakupu vstopnice, po ogledu odličih filmskih zgodb pa jih vabijo še v Happy End Caffe, kjer se bodo razvajali s strastnim Valentinovim koktejlom Mr. Grey.

VALENTINOV IZBOR FILMOV ZAJEMA:

PETDESET ODTENKOV SVOBODE (Fifty Shades Freed)   

IGRAJO: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Max Martini, Dylan Neal, Eric Johnson, Rita Ora

ŽANR: romantična drama

Na Kolosejeva velika platna prihaja epilog burnega razmerja med Anastasio Steele in Christianom Greyem. Ste pripravljeni na poroko leta?

Predenj si ogledate vrhunec, smo za vas pripravili še nekaj zanimivosti o filmu.

  • Jamie Dornan, ki v filmu upodobi postavnega mogotca Christiana Greya, je svoje oboževalce presenetil tudi s svojim pevskim talentom. Za zadnji del trilogije je zapel McCartneyevo pesem Mybe I'm Amazed.
  • Skladbo z naslovom For you (Fifty Shades Freed), ki jo slišite v filmu sta posnela Liam Payne in Rita Ora, ki v filmu upodobi tudi Christianovo sestro Mio.
  • Veste kaj je hot yoga? Dakota Johnson (Ana Steele) je svojo odlično postavo izklesala z izvajanjem hot yoge in s 30 minutnim kardio treningom.

 

ČRNI PANTER  (Black Panther) 

IGRAJO: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupira Njong'o, Dani Jekesai Gurira, Martin Freeman

ŽANR: akcijski domišljijski spektakel

T'Chall (Črni panter) se po smrti očeta, kralja Wakade, vrne domov v izolirano, a tehnično napredno afriško skupnost, da bi zasedel prestol in postal novi kralj. Takrat se pojavi sovražnik in Črni panter se znajde v grozovitem spopadu.


 

ZAMOLČANI DOKUMENTI (The Post)                                     

IGRAJO: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bruce Greenwood

ŽANR: biografska zgodovinska drama

Meryl Streep si je z vlogo založnice časopisa The Washington Post prislužila že rekordno, 21. nominacijo za Oskarja. Film je za Oskarja nominiran tudi v kategoriji za najboljši film.

Novinarji časopisa The Washington Post leta 1971 prejmejo pentagonske dokumente, v katerih je zapisana resnica o vietnamski vojni. Dvakratni oskarjevec Tom Hanks in dobitnica treh oskarjev Meryl Streep, ki odigrata glavni vlogi, se sprašujeta, ali naj razkrijeta resnico, ali ne?


POKLIČI ME PO SVOJEM IMENU  (Call Me by Your Name) 

IGRAJO: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel

ŽANR: romantična drama

Film je nominiran za Oskarja v kategoriji za najboljši film in za prirejeni scenarij, igralec Timothée Chalamet pa je nominiran za Oskarja v kategoriji za glavno moško.

Sproščeno poletje na italijanskem podeželju se razvije v čutne, igrive in erotične počitnice. Elio spozna ameriškega študenta Oliverja, s katerim doživita nepozabno, nežno in strastno poletno romanco.


 LADY BIRD 

IGRAJO: Saiorse Ronan, Odeya Rush, Timothée Chalamet, Laurie Metcalf, Lucas Hedges

ŽANR: komična drama

Film je nominiran za Oskarja v kategorijah za najboljši izvirni scenarij, film in režijo. Režiserka filma, Greta Gerwig, je šele peta ženska v zgodovini s to prestižno nominacijo. Saiorse Ronan, ki v filmu upodobi Christine McPherson, je nominirana za Oskarja v kategoriji za glavno žensko vlogo, prejela pa je tudi Zlati globus v kategoriji za najboljše igralske dosežke v muzikalu ali komediji. Laurie Metcalf, ki  upodobi njeno mamo, pa je nominirana v kategoriji za najboljšo igralko v stranski vlogi.

Christine McPherson, ki sama sebe poimenuje Lady Bird, je uporniška in ambiciozna najstnica, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, pesti pa jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo. 


 

 

Nakup vstopnic je mogoč na Kolosejevih blagajnah ali preko Kolosejevega prenovljenega spletnega mesta.

Vabljeni!

Vir: Arena Play&Party, Napovednik.com

Zemljevid