Veveriček posebne sorte - ODPADE!

OBVESTILO!  (12.2.2018)

Spoštovani, obveščamo vas, da predstava VEVERIČEK POSEBNE SORTE v sklopu abonmaja Mali medo, ki je predvidena za četrtek 15.2.2018 ob 16:30 zaradi poškodbe v ansamblu Plesnega teatra ljubljana ODPADE!

O nadomestnem terminu vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje. 

Kulturni dom Postojna

 

 

 

Ivana Djilas po zgodbi Svetlane Makarovič

VEVERIČEK POSEBNE SORTE

plesno-glasbeno-gledališka predstava za otroke od 4. leta dalje

 


O predstavi

V gozdu je najpomembnejša stvar od vseh gibanje. Ali pač? Za mamo veverico in njene male veveričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga ne ubogajo tačke. Veveriček posebne sorte.

In ta veveriček, ki ne more skakljati tako kot vsi drugi, je zaradi svoje drugačnosti sprva izključen iz družbe. Svet okrog njega ne vidi drugih načinov gibanja. Drugega smisla življenja. A prav on je tisti, ki bo spremenil gozd. Naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti, celo pripovedovati, in tako bo dobil prav posebno mesto v gozdu.

To pravljico sta pisateljica Svetlana Makarovič in ilustrator Marjan Manček posvetila otrokom s cerebralno paralizo. Spomniti sta nas hotela, da gibanje jemljemo za samoumevno, vse dokler se ne ustavi.

To je plesna predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti. O naši zmožnosti, da smo kreativni, četudi nismo popolni. Skoznjo bomo odkrivali gibanje na novo. Ples negibnosti.

Odlomek iz kritike

"Veveriček posebne sorte je prisrčna plesno-lutkarska in glasbeno ritmična animacija, ljubka po svoji celostni zasnovi in izvedbi, tudi dovolj razgibana pa še neposredno naravno poučna, vsekakor enkratno zaokrožena uprizoritev, namenjena otrokom, tudi kar dobrodošla še za odrasle, ki se jo da znova in znova gledati, tako kot se sledi animiranim risankam, ki se kar zasidrajo v srce… na odru PTL je bila uprizorjena še ena prisrčna predstava za najmlajše, za otroke od 2 do 8 let, ki bo, kot kaže, nova otroška odrska uspešnica, tako kot je bila že njihova prva ter večkrat nagrajena predstava za otroke Juri Muri v Afriki pleše." Daliborka Podboj, Parada plesa.

 


Predstava bo zaradi objektivnih razlogov eno uro prej, kot je bilo napovedano.

 

Vstopnice lahko kupite po ceni 6€, uro pred predstavo na blagajni Kulturnega doma Postojna.

Vir: Kulturni dom Postojna, Napovednik.com

Zemljevid