Ibeyi

Druga godba z velikim navdušenjem napoveduje osrednji dogodek letošnjega festivala, koncert dua Ibeyi (v prevodu dvojčici), ki sta postali globalni glasbeni zvezdi z unikatno različico elektronskega soula, ki izhaja iz kubanske yoruba tradicije in ostalih afrokubanskih godb.

Prvi koncert Ibeyi v Sloveniji se bo odvil na drugi dan 34. Druge godbe 25. maja v Kinu Šiška, in sovpada s promocijo njunega aktualnega albuma Ash, ki tako kot prvenec Ibeyi osvaja glasbene odre po vsem svetu. Mednarodni festival Druga godba, ki že več kot tri desetletja seznanja in navdušuje z izborom svežih, pestrih in sodobnih globalnih godb, bo letos potekal med 24. in 26. majem v Piranu in Ljubljani. Tudi tokrat bo Druga godba postregla s pestro glasbeno ponudbo, in bo, kot je festivalu v navadi, precizno in z občutkom umeščala raznovrstne godbe v različna koncertna prizorišča in kotičke. V četrtek, 24. 5., se bo pester program odvijal Piranu, v petek, 25.5. in v soboto, 26.5. pa bo Druga godba bogatila kulturno ponudbo v prestolnici. Vstopnice so na voljo preko spletne strani festivala in v prodajni mreži  Organizacija: Druga godba v koprodukciji s Kinom Šiška.

Zunanje povezave: IbeyiDruga godbawww.youtube.com/watch?vlhrapiwss5iwww.youtube.com/watch?veri1ufvugtkwww.mojekarte.si/www.mojekarte.si

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid