Ukradena osebnost

HIT KOMEDIJA

Ukradena osebnost / Ukrađena ličnos'

Avtor in performer: Milan Lane Gutović

Trajanje: 80 minut

 

Večni mladenič, neponovljivi komik in priljubljeni igralec gospodskih navad prevzetih od (katere je podedoval)  stare šole vedenja in obnašanja, Milan Lane Gutović, vendar bolj znan kot Srećko Šojić, zvezda komedij "Bela lađa" in "Tesna koža" ki prodaja svoj obraz za 'kafućino' in 'prasiće' predstavlja neponovljivo Hit komedij  "Ukrađena ličnos'...", in na gledališčne deske pripelje "znanega" Srećka Šoića. Lane, z ramo ob rami z Nikolom Simićem je izzval precej smeha pri gledalcih skozi vlogo nepismenega direktorja, ki vse lepote življenja nagrabi samo zase.

Legendarni prizori so prispeli v anale in se še letoma naprej omenjajo v vsakdanjem pogovoru.

Končal je Akademijo za gledališče, film, radio in televizijo v Beogradu. Leta 1976 je prispel v Jugoslovansko dramsko gledališče, kot mladi igralec v skupini: "Bojanove bebe". Skupina je ime dobila po izboru Bojana Stupice. Leta 1989 je bil v Puli nagrajen z "Zlatom arenom" za vlogo v filmu "Poltron".

 

Kratek opis komedije:

Zelo bolan in poškodovan Šojić, ki ni v možnosti pisanja,  narekuje svojemu sodelavcu, naj namesto njega napiše prošnju za osebno pridružitev Evropski uniji. Na tej točki se začenja smeh in zgodba, katero lahko razlaga samo znani Srećko Šojić.

Komedija govori o degradaciji družbenih vrednot in družbe v celoti, v kateri lik Šojića (kot karikaturna metafora) namesto družbenega zastoja napreduje. Tokrat igralec na odru nima imena ni priimka, ampak naredi vse, da lahko interpretira besedilo, s pomočjo znanih filmov in nadaljevank na svoj humoristični način.

 

Gre za predstavo, pri kateri vedno prehitro zmanjka vstopnic. ….

Vir: Magic Performer, Napovednik.com

Naročite se na email listo Magic Performer:

Zemljevid