Drugi krog

V četrtek, 25. januarja 2018 se v Steklenem atriju Mestne hiše Ljubljana odpira DRUGI KROG, pregledna razstava projektov in izdelkov študentov industrijskega oblikovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), nastalih pri predmetih s trajnostnimi vsebinami.

Z razstavo študentskih projektov, ki so nastali na UL ALUO pri predmetih s trajnostnimi vsebinami na dodiplomski in podiplomski stopnji, želimo pokazati, da bodoče oblikovalce izobražujemo v duhu okoljske odgovornosti, da bodo s svojim profesionalnim delom in znanjem sposobni zasledovati evropsko okoljsko usmeritev "na virih temelječe gospodarstvo". Hkrati želimo širši javnosti in tudi podjetniškim strukturam sporočati, da je s pomočjo oblikovalskih eko strategij in smernic mogoče ustvarjati inovativne izdelke ali storitve z ustrezno stopnjo dodane vrednosti, čeprav se prav na področju ponovne uporabe to sprva zdi skoraj nemogoče. Naš cilj je, da z zglednimi primeri dobre prakse pomagamo vplivati na spremembo paradigme v širšem družbenem okolju.

(Izr. prof. mag. Barbara Prinčič)

 

Razstava bo na ogled do 1. marca 2018. Organizirani vodstvi bosta potekali 8. februarja 2018, ob 11. in 15. uri.

 

Avtorji:

Matic Ačko, Valentina Arčan, Luka Bassanese, Žan Brezec, Špela Čuk, Lin Gerkman, Miha Goršin, Jakob Gregorčič, Maja Grobler, Mihael Jenko, Katja Katona, Lucija Klosternik, Jakob Koncut, Uroš Kosovel, Petra Kostevc, Liza Križnar, Sara Kuret, Tamara Lašič Jurković, Neža Medved, Katarina Merslavič, Dan Pikalo, Jana Polak, Ajda Regali Knez, Urška Rigler, Urša Sačer, Nejc Vreček, Tjaša Zager.

 

Mentorica:

izr. prof. mag. Barbara Prinčič

 

Sodelujoči v izobraževalnem filmu:

Študenti, pedagoški mentorici ter podjetniška mentorica projekta Ponovna uporaba – R&R oblikovalski in tehnološki proces v sklopu razpisa Po kreativni poti do praktičnega znanja:
z UL ALUO Blaž Habjanič, Nadja Petek, Andreja Pogačar, Rok Potočnik, Uršula Rihtar, Neža Uran in izr. prof. mag. Barbara Prinčič;
z UL NTF Nika Batista, Katja Grčman, Lucija Jankovec, Maruša Kranjc in izr. prof. Elena Fajt;
iz Centra ponovne uporabe: direktorica dr. Marinka Vovk in Mojca Krajnc;
ekipa RTV Slovenija.

 

Zunanje povezave: FB dogodek

Vir: UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje:

Zemljevid