Ko prevlada jeza - delavnica o čustvih

"Veliko lažje se je jeziti na druge, kot pa jim povedati, da so vas prizadeli."

                                                                               Tom Gates

 

V tokratni delavnici o čustvih, se bomo dotaknili doživljanja negativnih čustev, še posebno jeze.

Vprašali se bomo, če so negativna čustva res tako negativna, zakaj jih doživljamo, zakaj nas lahko preplavijo ter včasih celo prevzamejo nadzor nad našim ravnanjem. SKušali jih bomo razumeti ter se vprašali kako se lahko naučimo z njimi bolje upravljati.

Vsa čustva imajo namreč svoj namen, so v osnovi pravilna in tudi koristna, niso pa vedno določenemu trenutku ali situaciji primerna. Kdaj smo preprosto jezni in si pri tem ne moremo pomagati, čeprav se zavedamo, da čustvo jeze v dotični situaciji morda ni povsem upravičeno. Včasih se sicer zavedamo, da bi bila jeza v določenem trenutku ali situaciji povsem normalno in pričakovano čustvo, vendar se zgodi, da se enostavno ne moremo jeziti. Spet drugič pa nas preplavi cela paleta čustev hkrati in se sočasno počutimo jezne, nemočne in žalostne.

25. januarja 2018 bomo ob 17. uri skupaj iskali odgovore na vprašanja o jezi ter drugih negativnih čustvih. Spoznali bomo zakaj se čustva z nami navidezno poigravajo in kaj, če sploh, lahko sami ukrenemo glede tega. Vljudno vabljeni na delavnico o jezi, ki se bo odvijala v prostorih društva Svetovalni svet, Masarykova 23, Ljubljana.

Vir: Društvo Svetovalni svet, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Društvo Svetovalni svet - pomoč pri motnjah hranjenja

Zemljevid