Prešernov dan na Ljubljanskem gradu

Vabimo vas, da 8. februar, dan spomina na največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, preživite v naši družbi. Ob tej priložnosti smo pripravili pester kulturni program, ki smo ga za najmlajše začinili z zanimivimi zmajskimi vsebinami. Na osrednji kulturni praznik si boste lahko vsi kulturni sladokusci brezplačno ogledali stalni razstavi Slovenske zgodovine in Lutkovnega muzeja, kratki film o zgodovini gradu ter se povzpeli na Razgledni stolp, od koder se odpira čudovit pogled na mesto pod Grajskim gričem. Poleg tega se nam boste lahko pridružili na katerem izmed brezplačnih vodenih ogledov, na katerih vam bodo grajski vodniki zaupali številne zgodbe, ki so se skozi stoletja stkale za grajskimi zidovi. V novi predstavi za otroke Zmajelovščina, ki je nastala po predlogi besedila mladinskega pisatelja Žiga X. Gombača, pa vas popeljemo na prav posebno zmajsko pustolovščino.

Termini vodenih ogledov: 
- Časovni stroj; Od Emone do mestnega simbola: ob 12. uri;
- po Ljubljanskem gradu: ob 13. in 16. uri;
- Izza grajskih rešetk: ob 14. uri;
- Skrivnostni svet zmajev (za otroke od 5. leta dalje): ob 15. uri.

Vsi vodeni ogledi bodo v slovenskem jeziku.

Predstavo Zmajelovščina za male in velike pustolovce bomo uprizorili ob 11. in 17. uri v Grajskem gledališču.

 

Pridružite se nam in preživite nepozaben Prešernov dan na najvišji točki v prestolnici!

 

Zaradi omejenega števila udeležencev na posameznem vodenem ogledu je zaželeno, da se predhodno najavite po telefonu: 01 306 42 93 ali po elektronski pošti: info-center@ljubljanskigrad.si. Vodeni ogledi so namenjeni posameznikom in ne organiziranim skupinam.

Število mest za ogled predstave Zmajelovščina je omejeno.Brezplačne vstopnice bodo na voljo do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

 

Za obisk Ljubljanskega gradu priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid