Dobimo se na Magistratu

Neža Vasle, sopran

Jaka Mihelač, bariton

Andreja Kosmač, klavir

 

Spored: Claude Debussy, Henri Duparc, Lucijan Marija Škerjanc, Katarina Pustinek Rakar, Peter Iljič Čajkovski, Lucijan Marija Škerjanc, Sergej Vasiljevič Rahmaninov

Neža Vasle je študentka drugega letnika dodiplomskega študija solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Matjaža Robavsa. Kot dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana je pod mentorstvom Edite Garčević Koželj prejela zlato plaketo na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović v Srbiji in tekmovanju Bruna Špiler v Črni gori. Leta 2016 je na državnem tekmovanju TEMSIG prejela zlato plaketo in tretjo nagrado. Je članica vokalno-instrumentalne skupine Ridiamo. Od leta 2013 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Jaka Mihelač (1994) je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Matjaža Robavsa. Svojo glasbeno pot je začel kot kitarist na Glasbeni šoli Vrhnika, nadaljeval pa na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2017 diplomiral v razredu prof. Katje Porovne Silič. Od leta 2014 je bil tudi dijak solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Edite Garčevič Koželj, od leta 2017 pa je študent magistrskega študija solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Letos je debitiral v solistični baritonski vlogi v scenski postavitvi kantate Carmina Burana Carla Orffa v produkciji Cristopha Hagla v Berlinu ter v operi Orfej v podzemlju Jacquesa Offenbacha v produkciji festivala Oper Oder-Spree. Nastopil je še v vlogi Andreja v operi V imenu ljubezni Leona Firšta, leta 2016 pa v vlogi Iztoka v operi Pod svobodnim soncem Toma Kobeta. Nastopal je kot solist z orkestrom Berlinski simfoniki, s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, z Baročnim in s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo, s Simfoničnim orkestrom KGBL. Je dobitnik več prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih: leta 2017 je osvojil prvo nagrado in posebno nagrado na 23. tekmovanju Ferruccio Tagliavini v Deutschlandsbergu, na državnem tekmovanju TEMSIG 2016 zlato plaketo ter prvo nagrado, v okviru mojstrskega tečaja Oper Oder-Spree v Beeskowu v Nemčiji pa nagrado občinstva. Redno se udeležuje seminarjev ter mojstrskih tečajev pri priznanih pedagogih (Nena Brzaković, Markus Brück, Peter Maus, Matjaž Robavs, Tatjana Vasle, Thomas Heyer). Sodeloval je z ansamblom SNG Opera in balet Ljubljana ter z Zborom Slovenske filharmonije. Je član vokalno inštrumentalne skupine Ridiamo.

Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na Dunajskem konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu. Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Snemala je za RTV Slovenija, italijanski RAI ter s flavtistom Matejem Zupanom izdala zgoščenko z deli C. Reineckerja. Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, Orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim Komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti (M. Robavs, P. Brodnik, B. Kozelj, M. Močnik Pirc, K. Konvalinka, M. Trček, M. Kobal, J. Vidic, K. Stražanac, M. Zupan, K. Šantl Zupan, T. Peterson, J. Balint, A. Oliva, J. Beaudiment, S. Vella, M. Larrieu, P. L. Graf). Igrala je tudi s Slovenskim komornim zborom pod vodstvom M. Batič. Pogosto sodeluje kot korepetitorka na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Vir: Glasbena mladina ljubljanska, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Neža Vasle, Jaka Mihelač, Andreja Kosmač

Zemljevid