Predavanja Landezine LIVE: read/write landscape

read/write landscape je niz štirih predavanj o oblikovanju prostora skozi prizmo sociologije, krajinske arhitekture, arhitekture in literature. Tokratni dogodek bo soočil procese sinteze imaginarnih in fizičnih prostorov. Predavali bodo:

Georges Descombes, švicarski krajinski arhitekt. Predstavil bo poetično intervencijo Renaturalizacije reke Aire pri Ženevi. Descombes svoj oblikovalski pristop k projektu primerja s pisanjem Marcela Prousta, zgodi se med čutnim in realnim. superpositions.ch

Klaske Havik, nizozemska arhitektka, pisateljica, urednica in profesorica se analize urbanih prostorov loteva z literarno metodo. Predstavila bo svojo knjigo, kateri je uvod napisal Juhani Pallasmaa: Urban Literacy - Reading and Writing Architecture


Pavel Gantar, urbani sociolog, bo spregovoril o oblikovanju prostora kot kulturni disciplini in o vezeh med prostori in družbo, ki so onkraj nujnega. Kako sta estetika in poetika še vedno relevantni pri oblikovanju prostora v času eruptivnih okoljskih in socioloških izzivov.


Chris Eckman, glasbenik, skladatelj in pisec. V njegova dela je krajina čvrsto vpeta, premika se med abstraktnim in realnim in deluje bodisi kot koncept, ambient ali pa celo kot vsebinsko izhodišče. Chris bo prebral nekaj izbranih odlomkov iz serije esejev ‘Imaginative Geographies’, z njim pa bomo spregovorili še o vplivu krajine na njegovo ustvarjanje.

 

ključne besede: predavanje, arhitektura, krajinska arhitektura, oblikovanje, sociologija, literatura, krajina, prostor, prostorsko načrtovanje, prostorska sociologija, okoljska psihologija.

Zunanje povezave: Spletna stran dogodka

Vir: Landezine, Napovednik.com

Naročite se na email listo Landezine:

Zemljevid