Modri 7 in izven

Zbor in Orkester Slovenske filharmonije

Mešani zbor Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina

Borut Smrekar, dirigent

Kristina Kolar, sopran

Jadranka Juras, mezzosopran

Kirlianit Cortés Gálvez, tenor

Dario Bercich, bariton

Gioachino Rossini: 

Stabat Mater

 

Rossini, pravi glasbeni zvezdnik svojega časa, čigar 150-letnico smrti obeležujemo v letu 2018, je svoj briljantni, zvočno lahkotni, a tehnično izjemno zahtevni glasbeni jezik operne glasbe le zmerno omilil in prilagodil velikemu delu sakralnega značaja za štiri vokalne soliste, mešani zbor in orkester. Njegova Stabat Mater (Mati žalostna je stala) je v času svojega nastanka požela val navdušenja. Rossinijevi oboževalci so v tem delu videli skladateljev triumf, številni skladatelji in kritiki, med njimi tudi mladi Richard Wagner, pa dekadenco visoke umetniške tradicije evropske sakralne glasbe.

Kljub temu Stabat Mater predstavlja mojstrovino in tehtni preizkus sposobnosti vseh izvajalcev, predvsem pa vokalnih solistov.

Rossinijeva mojstrovina zahteva veliko zasedbo, zato se Orkestru in Zboru Slovenske filharmonije tokrat pridružuje Mešani zbor Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine. Ta sicer pogosto sodeluje s Slovensko filharmonijo, z Zborom Slovenske filharmonije pa se je odpravil tudi na več koncertnih turnej po Italiji.

Vljudno vabljeni!

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299/300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si

Vir: Slovenska filharmonija, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovenska filharmonija:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid