Pravljica za odrasle: Beli in črni kralj

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2018 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Če je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

Beli in črni kralj, prekmurska ljudska pravljica
Beli kralj pade v past črnega. Za rešitev je pripravljen svojemu ugrabitelju in sodniku obljubiti karkoli. A ta karkoli ni nekaj, kar veš, da imaš, temveč nekaj, česar nimaš. In tako kralj nevede pogubi svojega sina. Ta mora po enaindvajsetih letih na pot k čarovniku, črnemu kralju, ki mu postavlja nemogoče naloge, ki jih mora rešiti, ali pa bo izgubil življenje. Mu bo uspelo?

Pravljica za odrasle traja 60 minut.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo v sklopu 8. grajskih dni od 14. maja 2018 do zasedbe prostih mestna prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko dobi do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk pravljice za odrasle priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid