Pravljica za odrasle: Peteršiljka

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2018 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Če je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

Peteršiljka, italijanska ljudska pravljica
Požrešna mati je v času nosečnosti hodila krast peteršilj na vrt vešč. Za to je kaznovana; odreči se mora otroku, vendar kazni s tem ne odsluži. Nasledi jo njena hči, tako da mora služiti veščam in izpolnjevati vse naloge, ki ji jih naložijo. Bo kazen kdaj odslužila? Lahko sama premaga ujetost v zločin in kazen ali pa jo bo ta določala za vekomaj?

Cena vstopnice: 
- odrasli: 6,00 €
- dijaki, študenti, upokojenci: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih 

Za obisk predavanja priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid