Boštjan Narat

  • Kaj: 3. koncert iz cikla Kitara - moj glas
  • Kdaj: četrtek, 22.3.2018 ob 20.00
  • Kje: Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 13 EUR Cena vstopnice za celotni cikel: 54 EUR, 41 EUR

Na Ljubljanskem gradu bo med januarjem in aprilom 2018 na sporedu koncertni cikel KITARA – MOJ GLAS. Protagonisti cikla bodo štirje glasbeniki, katerih umetniško ustvarjanje je tesno povezano s kitaro.

Gre za glasbene ustvarjalce, ki so odlični pisci besedil in glasbe in katerih izrazilo je – poleg kitare – tudi njihov glas. V ciklu se bosta predstavila uveljavljena umetnika starejše generacije, Zoran Predinin Aleksander Mežek – številne njune pesmi so v zadnjih desetletjih že ponarodele –, ter predstavnika mlajše generacije, Ditka in Boštjan Narat, ki v zadnjih nekaj letih navdušujeta občinstvo s svojim pristnim glasbenim izrazom.

Kantavtor Boštjan Narat je doslej podpisal dva solo albuma: "Strah je odveč" ter "Konec sveta vedno pride nenapovedano". V zadnjih letih se je posvečal delu v skupini Katalena, sodelovanju z Neco Falk, pisanju esejev in kolumn ter vodenju oddaje Panoptikum na RTV Slovenija, hkrati pa so ves čas – počasi in neobvezujoče – nastajale nove skladbe. 
Koncert na Ljubljanskem gradu bo posvečen predstavitvi novega gradiva ter pogledu v preteklost. Predvsem pa se bo Narat predstavil v novi zvočni podobi; dobršen del koncerta bo namreč oder delil s kolegoma Blažem Celarcem, bobnarjem, s katerim je sodeloval že na svoji drugi plošči, ter jazzovskim saksofonistom Cenetom Resnikom, ki se v njegovi kantavtorski zgodbi pojavlja prvič. Nove in že znane pesmi, nov zvok in že slišane zvočne krajine … Za Boštjana Narata kot avtorskega ustvarjalca pa še vedno velja: Strah je odveč, ker konec sveta vedno pride nenapovedano.

Zasedba:
Boštjan Narat – vokal, kitara 
Blaž Celarec – bobni
Cene Resnik – saksofon

Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 13 EUR*
Cena vstopnice za celotni cikel: 54 EUR, 41 EUR*

V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo. 
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih  drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid