Ditka & Band & gost: Feri Lainšček

  • Kaj: 2. koncert iz cikla Kitara - moj glas
  • Kdaj: četrtek, 15.2.2018 ob 20.00
  • Kje: Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 13 EUR Cena vstopnice za celotni cikel: 54 EUR, 41 EUR

Na Ljubljanskem gradu bo med januarjem in aprilom 2018 na sporedu koncertni cikel KITARA – MOJ GLAS. Protagonisti cikla bodo štirje glasbeniki, katerih umetniško ustvarjanje je tesno povezano s kitaro.

Gre za glasbene ustvarjalce, ki so odlični pisci besedil in glasbe in katerih izrazilo je – poleg kitare – tudi njihov glas. V ciklu se bosta predstavila uveljavljena umetnika starejše generacije, Zoran Predinin Aleksander Mežek – številne njune pesmi so v zadnjih desetletjih že ponarodele –, ter predstavnika mlajše generacije, Ditka in Boštjan Narat, ki v zadnjih nekaj letih navdušujeta občinstvo s svojim pristnim glasbenim izrazom.

Ditka je pevka, kitaristka in skladateljica, ki izhaja iz glasbene družine. Glasba jo spremlja že od otroštva. Pri sedmih letih se je začela učiti kitaro, ki jo zdaj spremlja na vseh njenih koncertih. Že v otroštvu se je udeležila številnih festivalov, od leta 2010 pa z očetom ustvarjata avtorsko glasbo. Leta 2012 je začela nastopati po Sloveniji in tujini ob spremljavi svoje skupine in se predstavljati s celovečernimi samostojnimi koncerti. Leta 2013 je izšla njena zgoščenka "Ne bodi kot drugi". Na njej je deset skladb, pet uglasbenih pesmi znanih slovenskih pesnikov (Toneta Pavčka, Ferija Lainščka in Marka Pavčka) ter pet avtorskih skladb v angleščini. Septembra 2016 je izšel njen drugi CD z naslovom "Ne spreminjaj me" z desetimi uglasbitvami pesmi Ferija Lainščka, za katere je glasbo napisala skupaj z očetom Gorazdom.

Cena vstopnice za posamezni koncert: 17 EUR, 13 EUR*
Cena vstopnice za celotni cikel: 54 EUR, 41 EUR*

V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo. 
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih  drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid