Vid Jamnik & Eddie Luis' Jazz Passengers

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina.

Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Koncertni večeri ob izbrani pijači in v sproščenem klubskem vzdušju bodo zagotovo osvojili vse glasbene sladokusce različnih generacij.

"You've Got That Swing" je projekt posvečen swingu, zlasti tistemu, ki sta ga ustvarila in preigravala dva izmed njenih velikanov, Benny Goodman in Lionel Hampton. Koncert s spremno besedo vodje zasedbe popelje poslušalce skozi to obdobje jazza z živahnim, virtuoznim programom in s skladbami v delno posodobljenih aranžmajih. 
Jazz Passengers je bolj ali manj ustaljena zasedba z avstrijskim basistom Eddiejem Luisom na čelu, ki se vsak mesec poglobi v eno izmed poglavij jazzovske zgodovine in ga s koncerti na novo predstavi karseda široki publiki z namenom pritegniti novo publiko in znova navdušiti zveste poslušalce jazza. S konceptom "Tribute to Jazz" in tematskimi koncerti, posvečenimi pomembnim jazzovskim glasbenikom, skladateljem in stilom, že dobrih osem let navdušujejo občinstvo in bogatijo kulturno dogajanje v Avstriji in širše. V avstrijsko-slovensko-srbsko-madžarski postavi je zasedba prvič nastopila leta 2013. Navdušen odziv občinstva jih je prepričal, da je s projektom vredno nadaljevati tudi v prihodnje, in tako je ta koncert del njihove, zdaj že skoraj tradicionalne zimske turneje.

Zasedba:
Vid Jamnik (vibrafon),
Miloš Milojević (klarinet), 
Nobuo Watanabe (klavir),
Eddie Luis (bas),
Viktor Palić (bobni)

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30, glasba v živo se začne ob 21.00.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek  na vseh prodajnih mestih  drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid