Šivilja Bogdanka

Zmajček je prijatelj grajskih škratov. Še čisto majhnega so ga škrati našli v grajskem gozdu. Nekateri so se prestrašili in ga hoteli pokončati – iz strahu pred tem, da bo zrasel v velikega hudobnega zmaja, a Hermi in prijatelji so ga skrili in skrbeli zanj v upanju, da ne bo. Malo je zaleglo upanje, malo pa so k temu pripomogla čudežna zelišča profesorice Marion, tako da zmajček skoraj ni prerasel škratov.

Ker je bil tako majhen, da so vsi začudeno vzklikali "Joj, kako je majčken!", se ga je prijelo ime Zmajček Majček, za najbližje prijatelje pa je kar Z-Majček.

Čez čas je postal eden izmed pravljičnih prebivalcev gradu. Ker je izjemno prijazen, ljubezniv, odkritosrčen in dobrodušen, pa tudi zelo iznajdljiv in malce navihan, je kmalu pridobil številne prijatelje, najbolj pa so mu pri srcu tisti iz pravljic ...

Letos bomo prisluhnili šaljivim, zabavnim, zanimivim, pa tudi skrivnostnim pripovedkam o grajskem zmajčku in njegovih prijateljih.

ŠIVILJA BOGDANKA

Ko se je zmajček odločil sodelovati v pripovedkah, se mu je porodila ideja, da bi na prvem srečanju obdaril otroke. Dolgo je razmišljal o darilcu, ko pa se je končno domislil, je spoznal, da ima težavo, kako ga izdelati. Pa se je odločil za pomoč zaprositi svojo pravljično prijateljico, šiviljo Bogdanko. Prav nič ni oklevala. Na zmajčkovo prošnjo se je odpravila na Ljubljanski grad in mu z veseljem pomagala ustvarjati, pri tem pa sta se oba izjemno zabavala ...

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih  Število vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid