Oranžni 6 in izven

Orkester Slovenske filharmonije 

Olari Elts, dirigent

Kari Kriikku, klarinet

spored:

Jean Sibelius: Vihar, uvertura, op. 109

Kaija Anneli Saariaho: Koncert za klarinet in orkester

Benjamin Britten: Štirje morski interludiji iz opere Peter Grimes, op. 33a

Claude Debussy: Morje, tri simfonične skice za orkester, L 109

 

Izvirnost sporedov in interpretacij je prinesla mednarodno prepoznavnost estonskemu dirigentu Olariju Eltsu, ki nastopa s številnimi evropskimi, azijskimi in avstralskimi orkestri. V letošnji sezoni je debitiral z Orkestrom leipziškega Gewandhausa, sicer pa deluje kot glavni gostujoči dirigent Estonskega nacionalnega simfoničnega orkestra.

Pridružil se mu bo izvrstni finski klarinetist Kari Kriikku, ki posega večinoma po sodobnem repertoarju ter velja za enega najbolj priljubljenih interpretov številnih skladateljev našega časa, med njimi tudi Vinka Globokarja. Tokrat bo kot solist nastopil v Koncertu za klarinet svoje sonarodnjakinje, Kaije Anneli Saariaho. V Parizu delujoča skladateljica je svoj slog iz serializma preusmerila k spektralni in elektroakustični glasbi po izkušnji na Inštitutu IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique). 

Z 'morskim' pridihom bodo spored obarvala priljubljena programska dela Debussyja, Sibeliusa in Brittna.

Vljudno vabljeni!

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299/300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si

 

 

 

 

Vir: Slovenska filharmonija, Napovednik.com

Naročite se na email listo Slovenska filharmonija:

Zemljevid