Družinsko v Plečnikovo hišo

Odprite vrata Plečnikove hiše in prisluhnite zgodbam, ki jih Sivko piše.

Domovanje največjega slovenskega arhitekta je res nekaj posebnega, zato smo pripravili posebna vodstva, namenjena družinam z otroki do 10. leta. In kaj boste doživeli? Odkrili boste okroglo sobo in spoznali navihanega kužka Sivka, ki vam bo zaupal marsikatero arhitektovo skrivnost, poduhali boste sestavino za mojstrov najljubši napitek, ki mu ga je pripravljala njegova gospodinja Urška, in spoznali zanimivosti, ki jih skrivata njegov prostrani vrt in skrivnostna hiša. Na koncu se boste lahko prelevili še v arhitekte in svoje arhitekturne zamisli uresničili ob gradnji novih zgradb.

 

Redna družinam namenjena vodstva po Plečnikovi hiši potekajo vsako drugo soboto v mesecu s pričetkom ob 16.00. Trajajo 75 minut. Obvezne prijave sprejemamo do petka pred vodstvom do 14.00 na prijava@mgml.si ali na tel. št. 01 24 12 506.

Družinsko vodstvo (do 7 oseb) po Plečnikovi hiši samo za vašo družino organiziramo tudi v terminu po vaših željah. Cena: 30 €. Pišite na prijava@mgml.si in se dogovorite za ogled. 

 

Foto: Andrej Peunik / MGML

 

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo Muzej in galerije mesta Ljubljane:

Zemljevid