Koncert: Prismojeni Profesorji Bluesa

V petek 8. decembra se v Mink vračajo Prismojeni Profesorji Bluesa

Lanskega leta so nas v razprodanem Minku uvedli v pomlad, tokrat pa nas bodo, s pomočjo visokoenergetske mešanice muzik z izrazitim pozitivnim predznakom, uvedli v decembersko rajanje.

Začeli bodo točno ob 22h, vrata pa bomo odprli ob 21h.

Ker je zanimanje za dogodek veliko, priporočamo rezervacijo vstopnice na: zveza.mink.tolmin@gmail.com

 

Profesorji spadajo med glasbene skupine, ki so se že pred izidom prvega albuma izstrelile v najvišjo, prvo ligo slovenske glasbene scene. To med drugim dokazuje tudi 167 odigranih koncertov dve leti nazaj. Njihov prvi album Family so izdali marca 2016 in na promocijskem dogodku ob izidu albuma napolnili Kino Šiška, nato so sledile polne Križanke, ki so se tresle v dežju.

Fantje so potem odšli na turnejo v ZDA, kjer so od New Yorka do San Francisca neumorno koncertirali kar tri mesece. Po izjemno uspešnem haranju od vzhodne do zahodne obale ZDA so se vrnili v Kino Šiška in tam v aprilu predstavili nov album kar na dveh zgoščenkah. Prismojeni profesorji bluesa vozijo blues rock s fluidnostjo in prožnostjo, ki kot reka energije poteka pod močnim in polnim zvokom, v katerem potem lahko v ospredje stopijo radostno distorzirane orglice in kitara hitrih prstov.

Vabljeni na enolončnico v kateri se je pacal, kuhal in cmaril blues, funk, soul, punk, rock, country, začinjeno z veliko žlico eksperimentiranja, improviziranja predvsem pa razigrane energije, kar je pa v bistvu tudi najpomembneje.

FB:

youtube

 

Zunanje povezave: www.facebook.com/wackybluesprofessors/www.youtube.com/watch?vetfjl4q_bxawww.youtube.com/watch?vp0wgih8z1p4

Vir: Center MinK, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Prismojeni Profesorji Bluesa Blues, Rock, Funk, Wacky, Professors, Erič

Zemljevid