Prismojeni Profesorji Bluesa v MMC MinKu

  • Kaj: County, Folk, Blues, Rock, Etno, Alternative
  • Kdaj: petek, 8.12.2017 od 21.00 do 0.00
  • Kje: MINK, Tolmin
  • Prireditelj: Zavod Orbita
  • Vstopnina: 8 EUR

V Tolmin se vračajo Prismojeni!

Wacky Blues Professors

Profesorji spadajo med glasbene skupine, ki so se že pred izidom prvega albuma izstrelile v najvišjo, prvo ligo slovenske glasbene scene. To med drugim dokazuje tudi 167 odigranih koncertov dve leti nazaj. Njihov prvi album Family so izdali marca 2016 in na promocijskem dogodku ob izidu albuma napolnili Kino Šiška, nato so sledile polne Križanke, ki so se tresle v dežju.

Fantje so potem odšli na turnejo v ZDA, kjer so od New Yorka do San Francisca neumorno koncertirali kar tri mesece. Po izjemno uspešnem haranju od vzhodne do zahodne obale ZDA so se vrnili v Kino Šiška in tam v aprilu predstavili nov album kar na dveh zgoščenkah. Prismojeni profesorji bluesa vozijo blues rock s fluidnostjo in prožnostjo, ki kot reka energije poteka pod močnim in polnim zvokom, v katerem potem lahko v ospredje stopijo radostno distorzirane orglice in kitara hitrih prstov.

Vabljeni na enolončnico v kateri se je pacal, kuhal in cmaril blues, funk, soul, punk, rock, country, začinjeno z veliko žlico eksperimentiranja, improviziranja predvsem pa razigrane energije, kar je pa v bistvu tudi najpomembneje.

FB:

youtube

Vstopnina: 8 EUR

Vir: Zavod Orbita, Napovednik.com

Zemljevid