Klippa: Charity Jazz Project

V petek, 8. decembra 2017, ob 19.00, vljudno vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na koncert akustične jazz zasedbe Klippa, ki bo zbirala prispevke za pomoč pri študiju mlade violinistke Eve Vrečko.

Gosta večera: Žan Cesar in Eva Vrečko


 

Zasedbo Klippa sestavljata mlada glasbenika Nina Grobelšek (vokal) in Rok Klančnik (kitara). Na njunem prvem samostonjem koncertu z dobrodelno noto, boste priča akustičnim priredbam nekaterih najprepoznavnejših jazz skladb, ki so pustile neizbrisen pečat v jazz kulturi. Slišali boste vse od Elle Fitzgerald, Ette James, Franka Sinatre, Monka in še in še.

Klippi se bosta pridružila tudi trobentač Žan Cesar, ki obiskuje prvi letnik Inštituta za jazz v Gradcu, hkrati pa je član odličnih lokalnih zasedb ArsGroova in Flapjacks, in Eva Vrečko, mlada virtuzinja na violini, za katero zbiramo sredstva.

Eva Vrečko je violino pričela igrati pri šestih letih v Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur pri prof. Betki Rauter. Sedemnajstletnica obiskuje tretji letnik Gimnazije Celje-Center, vzporedno pa obiskuje še I. gimnazijo v Celju (Umetniško gimnazijo - glasbeno smer, ki se izvaja v sodelovanju z Glasbeno šolo Celje), pri prof. Petri Arlati Kovačič. Že pri sedemnajstih letih je zaključila Konzervatorij za glasbeno umetnost v Gradcu, oktobra letos pa je, po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih, pričela obiskovati pouk na predakademijskem programu Akademije za glasbo v Salzburgu, pri prof. Wonji Kim Ozim.

Eva dosega najvišja odličja na glasbenih tekmovanjih doma in v tujini (prvo mesto na tekmovanju Leona Pfeiferja na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (2010), prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Zagrebu (2009), prva nagrada na mednarodnem tekmovanju v Trstu (2009), zlata plaketa in absolutna zmaga na mednarodnem tekmovanju v Veroni (Italija), in sicer v letu 2015 in 2016, zlata plaketa na mednarodnem tekmovanju v Palmanovi (Italija) (2017), zmaga na regijskem tekmovanju celjskega in koroškega območja (zlato priznanje) in zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG (2015 , poleg tega pa igra v več orkestrih, med drugim je bila, v veliki konkurenci, izbrana kot solistka mladinskega simfoničnega orkestra v Gradcu, s katerim je preteklo poletje odšla na glasbeno turnejo.

Stroški študija v tujini in ostalih glasbenih seminarjev, ki jih obiskuje, so izjemno visoki, največji strošek pa bo predstavljal nakup nove violine, ki je nujno potrebna za nadaljnje šolanje, saj trenutna violina ne izpolnjuje zahtevanih pogojev za igranje na vrhunskem nivoju.

Ker je Eva pri svojih rosnih letih nadnaravno nadarjena in ker ji igranje violine pomeni vse na svetu, bi bila škoda, da bi zaradi finančne ovire morala prenehati z igranjem na najvišjem nivoju.

Zato sta se povezali Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur in zasedba Klippa, sedaj pa ste na vrsti Vi, da skupaj pomagamo Evi k uresničitvi njenih sanj, postati vrhunska violinistka.

Vljudno vabljeni!

Cena vstopnice je 10 €.

Nakup vstopnic je možen preko spletnega portala Mojekarte.si in pri njihovih posredniki, Petrol, OMV, 3DVA Trafike, v obratovalnem času Knjižnice Šentjur ter eno uro pred koncertom.

Organizira: Kulturno umetniško društvo Basic

Vir: Kulturno umetniško društvo Basic, Napovednik.com

Zemljevid