Tereza Kesovija s spremljevalno skupino

Tereza se bo po skoraj dvajsetih letih ponovno vrnila v čudovit ambijent ljubljanske Festivalne dvorane. Njen prvi nastop v tej dvorani je bil že davnega leta 1958, ko je kot maturantka Srednje glasbene šole zmagala na tekmovanju (smer flavta), kasneje pa na tem inštrumentu tudi diplomirala. Leta 1962 je zmagala na mednarodnem festivalu v italijanskem Saint Vincentu, nato pa je njena prepoznavnost rasla do samega vrha evropske glasbene scene, še posebej po preselitvi v Francijo, kjer je prepevala v francoščini. Dvakrat je nastopila na Evroviziji, leta 1966 za Monako in leta 1972 za Jugoslavijo.

Tereza je ena najuspešnejših pevk bivše Jugoslavije. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi.

 

Poleg svojih uspešnic bo Tereza na koncertu predstavila nov album "Oči duše", katerega je izdala lani in dobila nagrado Porin za najboljši album leta na hrvaškem. To je tudi prvi studijski album od leta 2007 in ga upravičeno lahko označimo za prekrasno prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let.

Odgovorni organizator prireditve:

POUHNA LUNA, Mitja Kovačič s.p.

Koseksega ulica 13

1000 Ljubljana

Vir: Pionirski dom - Center za kulturo mladih, Napovednik.com

Zemljevid