Koncert Vokalne skupine BeJazzy

Koncert v organizaciji Mestne knjižnice Ljubljana

Vokalna skupina BeJazzy je mešana družba pevcev, mlajših in starejših glasov, ki jih ljubiteljsko, pod okriljem Kulturnega društva BeJazzy druži strast do a cappella jazz petja. Njihov repertoar bogati predvsem vokalni jazz in zabavna glasba v zborovski preobleki. Izvajajo svojevrsten, pester program skladb slovenskih in tujih skladateljev. Izbor pesmi bogatijo tudi z lastnimi avtorskimi priredbami, obujanjem zimzelenih melodij in skladb starih mojstrov jazza, prirejenih za mešane vokalne skupine. 

S svojimi nastopi in koncerti se podaljajo na večje odre in v organizacijo lastnih koncertov. V letu 2016 so sodelovati tudi na Sozvočenjih, kjer so za nastop s pevsko zgodbo Noč nad Ljubljanico avtorici, zborovodkinji Ksenji Pirc namenili posebno priznanje. Na koncertih vsako leto pripravijo in predstavljajo tudi nekatere že pozabljene skladbe, s katerimi nastopajo tudi v okviru različnih prireditev.

V smeri bogatitve kulturne podobe se dobrodelno predstavljajo tudi publiki, ki jim je obisk koncertnih dvoran onemogočen. Na spletnih straneh YouTube.com/watch?v=KZNbdKsAoKI - in  SoundCloud.com/user-406223523 - lahko poslušate njihove izvedbe znanih slovenskih popevk in tujih evergreenov. Skupina prav zdaj sprejema v svoje vrste tudi nove pevce, zato vabijo vse, ki so željni pridobiti novo pevsko izkušnjo.

Polet in temperament Vokalne skupine BeJazzy razvija in krepi njihova idejna in umetniška vodja, zborovodkinja Ksenja Pirc.

Koncert v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana Bežigrad - pokrovitelja Mestna občina Ljubljana in Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Vstopnine ni. Če vam bo koncert všeč, lahko svoje zadovoljstvo izkažete s prostovoljnim prispevkom na račun za Kulturno društvo BEJAZZY SI56 6100 0000 9846 817

referenca NRF

Vir: Kulturno društvo BeJazzy, Napovednik.com

Zemljevid