IzŠTekanih 10: Siddharta Z Gosti

Deset let po odmevnem drugem nastopu v oddaji Izštekani na Valu 202, ki je izšel tudi na albumu Izštekani (2007), se bo Siddharta znova izštekala.

Na tradicionalnem decembrskem dogodku Izštekanih 10 bo deset gostov, s katerimi Siddharta doslej še ni sodelovala, izvedlo deset skladb, deset pesmi pa bo tako ali drugače izštekano izvedla Siddharta sama. Velika večina repertoarja bo iz obdobja zadnjih desetih let. Nekateri gostje bodo skladbe izvedli sami, drugi skupaj s člani Siddharte, vsak pa bo interpretaciji dodal svoj prepoznavni pečat.

Osnovno vodilo pri njihovi izbiri je bilo: "Ne bomo se ponavljali, povabili bomo goste, s katerimi še nismo sodelovali. Seveda nam mora biti njihovo delo blizu in zanimivo. Zastopane naj bodo različne generacije in različne zvrsti. Prevladujejo naj mlajši izvajalci. Predvsem pa mora biti vse skupaj precejšnja neznanka. Gostje morajo doprinesti veliko svojega, bolj ko je njihov glasbeni izraz oddaljen od našega, bolje bo, njihova izvedba naj bo presenečenje za vse. Tudi mi smo na trnih, kako bo vse skupaj zvenelo."

Na seznamu so se tako znašli blues-rockerji v vrhunski formi Hamo & Tribute 2 Love, prodorne mlade rockovske zasedbe Koala Voice, MRFY in Jardier, prvaki novodobnega trapa Matter, beatboxer Murat, neuničljiva Neca Falk, vsestranski harmonikar Marko Hatlak, energična skupina Elvis Jackson, karizmatični godalec Bojan Cvetrežnik, pevec metalcev Noctiferia Gianni Poposki in štajerski posebneži Patetico.

Ne zamudite tretjega Siddhartinega izštekavanja, ki bo potekalo pred občinstvom v velikem slogu – in obenem na intimen, okleščen, pritajen, drugačen, zelo izštekan način. Vstopnice za koncert so razprodane, lahko pa ga boste spremljali 6. decembra 2017 ob 20:00 v neposrednem video prenosu na val202.si. V programu Vala 202 bo predvajan ob 22:40.


Izštekanih 10: Siddharta z gosti bo že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je posnela tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Organizacija: Val 202 in RTV Slovenija.

Zunanje povezave: SiddhartaVal202.siwww.youtube.com/watch?vzpt89tiwmly&index1&listpl7tnha8z6xmtnp3sa7fw9pux967p1o3plIzštekani

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid