Kako priti do zadovoljujočega partnerstva?

Toplo vabljeni na 3-urno predavanje z zakonsko in družinsko terapevtko, ki ga bomo posvetili predvsem razumevanju, kaj se dogaja, ko pridemo v nov partnerski odnos, kako razumeti dinamiko dveh in kaj narediti, da bi čim boljše funkcionirali skupaj.

 

Tako kot za vožnjo s kolesom ali avtom ... vedno smo potrebovali učenje, čas za vajo, še pred tem pa razumevanje.

 

Brez osnov se bodo naši partnerski odnosi vedno vrteli v začaranem krogu. Enkrat za vselej osvojite znanje, ki ga boste še kako potrebovali, če želite od sedaj naprej v svojem življenju ustvarjati kakovostne intimne odnose.

 

Res je, da v nas samih ležijo vsi odgovori, ampak z znanjem lahko lažje razumemo, kaj se nam dogaja, ko vstopimo v odnos, ko ga nadaljujemo in kako si pomagati, ko pridejo prvi partnerski izzivi. 

 

Obdobje, v katerem smo, je obdobje polno izzivov, sploh na partnerskem področju. Zato je znanje nujno potrebno. Ali pa se bomo vrteli ves čas v istem krogu preigravanja nezavednih otroških vzorcev. 

 

Odločitev je vaša. Mi vam predlagamo, da se odločite za znanje. Ker brez razumevanja ni spoznanja. In brez spoznanja ni spremembe. Vabljeni!

 


 

Ko se odločamo za resno partnerstvo in želimo najti partnerja, s katerim ga bomo lahko ustvarili, je prav, da vemo, kaj je intimno razmerje in kaj lahko v njem pričakujemo, da bi se izognili neprijetnim razočaranjem, predvsem pa preprečili, da bi zaradi napačnih predstav o ljubezni in intimi morda izgubili človeka, s katerim bi lahko razvili odnos navezanosti, ki si ga želimo.

 

Na predavanju bomo zato poiskali odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljamo večinoma vsi, ko se znajdemo v partnerskem odnosu, in želimo vedeti, kaj lahko v njem pričakujemo:

 

 • - zakaj sem se zaljubil(-a) prav vanjo oz. vanj,
 • - kaj je zaljubljenost in zakaj se zgodi,
 • - bo trajala večno in ali je to sploh možno,
 • - kaj je privlačnost, ali jo ženske in moški doživljamo enako ali se pri tem razlikujemo,
 • - kaj je globlji namen privlačnosti in zaljubljenosti,
 • - kaj je ljubezen,
 • - zakaj se ne zgodi sama od sebe in kaj je treba storiti, da se razvije,
 • - ali nista zaljubljenost in ljubezen pravzaprav eno in isto,
 • - kako se intimen odnos razvija, kaj vse mora vsebovati, da se v njem čutimo izpolnjeni,
 • - kako spet zaupati,
 • - zakaj ne moremo zaupati in kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da zaupamo,
 • - kako vzpostaviti intimen odnos,
 • - na katere načine smo si lahko blizu in kaj nam preprečuje, da bi si res bili blizu


Skoraj vsi namreč poznamo nenavadne občutke, ki nas silijo, da se po čudovitem dnevu, ki smo ga preživeli skupaj, zvečer skregamo … Če smo senzitivni, bomo kaj hitro to zaznali in se vprašali, kaj se dogaja.

 

Gre za skrivnostno, skoraj neznano pokrajino v nas, ki se je začela prebujati in povzročila nerazumljeno vznemirjenost ...

 

Da bi si odgovorili na to vprašanje, moramo pogledati pod vzdraženo kožo in se podati h koreninam – poiskati trenutek, ko se je prvič pojavila, in jo pomiriti. Potem bomo tudi partnerja videli drugače in se manj žolčno odzivali na njegove, lahko tudi povsem nedolžne besede ali dejanja.

 

Če se po tej poti ne podamo, se podamo v vojno ali novo iskanje. Pri tem lahko utrpimo nove rane ali pa ranimo druge.

 

Si tega res želimo? 

 

Vabimo vas, da se skupaj odpravimo na začetek tega potovanja in poskrbimo za svoje ter počutje drugih ob nas.

 

Lahko ste ponosni nase, ker to zmorejo le pogumni in močni! 

 

Kaj prejmete in kaj prinesite s seboj?

 

Postregli vas bomo z vodo in domačimi piškotki.
S seboj prinesite blok/zvezek in pisalo za zapisovanje. 

Ne pozabite še na veliko veselja po novem znanju in spoznavanju novih ljudi. 
Srečanja z vami se tako mi kot vsi prijavljeni že zelo veselimo.

 

Lokacija delavnice

 

V prijetnem prostoru (manjši dvorani) hotela Park se bomo srečali in skupaj preživeli 3 ure.
Ko boste vstopili skozi glavni vhod hotela Park, sledite oznakam do dvorane, kjer vas bomo čakali.

 

Hotel Park se nahaja v Ljubljani na Taboru 9.

Parkirate lahko na ulici Tabor ali v bližnjih garažnih hišah v okolici hotela, kjer so prav tako plačljiva parkirna mesta (Garažna hiša Metelkova, garažna hiša Komenskega, garažna hiša UKC LJ). 

 

O predavateljici

 

Prof. Nataša Vrbnjak, zakonska in družinska terapevtka, je najprej na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila študij slovenskega jezika s književnostjo, potem pa na Teološki fakulteti v Ljubljani podiplomski študij iz zakonske in družinske terapije, kjer bo v šol. l. 2017/18 doktorska kandidatka. Izobraževala se je tudi iz transakcijske analize pri psihoterapevtu dr. Zoranu Milivojeviću.

 

Po zaključenem podiplomskem študiju je izkušnje pri delu z ljudmi pridobivala na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani pod rednimi individualnimi in skupinskimi supervizijami dr. Christiana Gostečnika in njegovih sodelavcev. Posebej se je usmerila v delo z ljudmi z izkušnjo travme zgodnje zavrženosti, rejništva in posvojitve pa tudi drugih relacijskih travm, kot so zlorabe, z izkušnjo alkoholizma v družini, z razvezanimi ter s posamezniki, ki trpijo zaradi osamljenosti, paničnih napadov in depresije.

 

Na spletni strani Začni znova objavlja članke s področja duševnega zdravja. Na predavanjih, v katerih govori predvsem o vsesplošni izgubi odnosa, zaradi česar trpi vse več ljudi, jih skuša spodbuditi k tveganju pri vzpostavljanju novih, drugačnih odnosov, v katerih bodo dajali in prejemali vse tisto, po čemer so od nekdaj hrepeneli.

 

Je avtorica leposlovnega dela Srce na dlani in mati dveh sinov.

 

Cena

 

Cena 3-urnega predavanja je 45 €. 

Ko se boste prijavili na dogodek preko spletne strani Dogodkov za Samske, vam bomo na vaš e-mail poslali naknadna navodila za predplačilo. 

 

Zunanje povezave: Več o dogodku in PRIJAVIVeč o Dogodkih za SamskeDogodki za Samske kot Uspešna zgodba na Kanalu ABi želeli dogodek podariti? (Darilni bon)

Vir: Dogodki za Samske, Napovednik.com

Naročite se na email listo Dogodki za Samske:

Video

Zemljevid