Hobit

Opera za otroke

Glasba, libreto: Dean Burry; literarna predloga: J. R. R. Tolkien, Hobit; režija: Nana Milčinski; dirigent: Simon Dvoršak; nastopajo: Otroški in mladinski zbor Glasbene matice Ljubljana, Projektni komorni ansambel Akademije za glasbo v Ljubljani; koprodukcija: Cankarjev dom, Glasbena matica Ljubljana, Akademija za glasbo v Ljubljani, Slovensko komorno glasbeno gledališče

Pravljičnost romana Hobit navdušuje vsako generacijo. Glavni junak Bilbo Bogataj se s škrati odpravi v daljno deželo, da bi poiskali škratji zaklad, ki se ga je polastil zmaj Smaug. Na nevarnem in razburljivem potovanju čez gore, skozi pragozd, podzemne labirinte in pravljična mesta doživijo vrsto zanimivih in napetih dogodivščin.

Tolkienov domišljijski svet je učinkovit tako v literarni kot filmski obliki, tokrat pa bomo dobili tudi glasbeno različico Bilbove neponovljive pustolovščine. Opera niza celo vrsto razburljivih epizod in domišljijske podobe dopolni z glasbo. Na odru Linhartove dvorane nas bodo v srednji svet odpeljali študenti Akademije za glasbo v Ljubljani in več kot sto otrok mladinskega zbora Glasbene matice.

 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid