Edvard Lorencon - 90 let, obisk grobov pilotov

Na pobudo Edvarda Lorencona, veterana Jadralne šole Bloke, vas vabim, da se nama pridružite pri obisku grobov pokojnih pilotov.  Kasneje se dobimo na pijači in pecivu, da nazdravimo Edvardu, ki bo 15.10.2017 dopolnil okroglih 90 let.

Urnik dogajanja:

  • ob 10. uri - pokopališče VIČ
  • ob 11. uri - pokopališče ŽALE
  • ob 14. uri - gostišče PORTAL, Zaloška cesta 110 - pogostitev in zdravica

Zaradi lažje organizacije vas naprošam za podatke grobov vaših pokojnih prijateljev-letalcev. S skupnimi močmi bomo naredili seznam, da bomo za drugo leto pravočasno MOL-u prijavili komemoracijo na  Žalah. 

Čez celo leto pa želimo člani bodočega zavoda obiskati grobove tudi ostalih "bloških" letalce po vsej Sloveniji. 

Tokrat bo to le oseben obisk grobov na Viču in Žalah. Hvala vam za podatke, naprošam še za ostale - in popravke že napisanih. Če imate stike s svojci, če želite, povabite tudi njih.

ŽALE:  Dobimo se na parkirišču, se razdelimo v skupine (zaradi razsežnosti pokopališča) in se napotimo do grobov.


(ime in priimek s poudarjeno pisavo - tečajniki Jadralne šole Bloke)


LJ ŽALE: Gustav Ajdič, Lado Ambrožič Novljan, Marjan Belin, Ivan Gazvoda, Anton Gašper, Ivan Gorjup- Jani, Dominik Gregl, Janez Hercog, Branko Ivanuš in sin Dušan Ivanuš, Uroš Jenko, Cvetka Klančnik, Vili Kopecky- Ibro, Ciril Križnar, Anton Kuhelj, Janez Nedog, Anton Peskar, Tone Polanc in žena Jelka, Martin Poznič, Aca Saradič, Ivan Sajevic, Ludvik Starič, Franc Spiller Muys, Vinko Tabaj,  Mile Tovornik,

LJ DRAVLJE:

LJ DOBRUNJE: Lado Anzeljc in brat Marjan, Marjan Marcenko,

LJ ŠIŠKA: Alojz Štublaj,

LJ VIČ:  Rok Golob, Vlado Sluga, Igor Šarc,


JARENINA: Franci Bračič


Vem, vaš poklon vsem letalcem je na grobu "očeta" letalcev, Edvarja Rusjana v Beogradu. Bloških "fligarjev" (leteti - nemško fliegen), kot so domačini poimenovali tečajnike takratne Jadralne šole Bloke, pa se bomo vsak drugi četrtek v oktobru spomnili na Žalah.Ob 14. uri se dobimo v gostišču Portal na pecivu, ki ga bodo prispevale bloške gospodinje. Obenem bomo nazdravili Edvardu ob njegovi visoki obletnici.

Že zdaj vas naprošam za privolitev, da smem fotografije objaviti na Napovedniku.com v rubriki tega dogodka. Hvala!

Hkrati želim z vami doreči tudi o poteku programa za 5. srečanje veteranov Jadralne šole Bloke in ljubiteljev letalstva, ki ga pripravljamo za soboto, 25. 11. 2017 v Novi vasi in srečanju vseh zunanjih športov, ki bo drugo leto, v soboto, 15.9.2018 pri Fari na Blokah.

Skupaj z vami se veselim "premika"  glede letalskega muzeja. In to, v bližini zibelke jadralnega letalstva. Čudovito!

ŠE ENA PROŠNJA: Petra Rojec, dijakinja 4. letnika SŠGT Ljubljana bo tehnični in finančni vodja našega zavoda. Za svojo maturitetno nalogo si je izbrala naš dogodek 22.4.2017 (Mini balonarski festival). Obenem bo vključila tudi pomen  Jadralne šole Bloke za bloški turizem. Vesela bo vsakega vašega podatka, zgodbe ... saj vemo: Zgodbe so turizmu dodana vrednost! ... Zato vas bo bodoča turistična vodička z veseljem tekom leta obiskala, zapisala ... 

kajti: do 15.9.2017 bomo s skupnimi močmi izdali Zbornik o naši zibelki jadralnega letalstva. Drago Gabriel, Vinko Doles, Franci Schwentner, Marko Malec, Milan Korbar, Niko Slana, Tomaž Meze, Tomaž Perme ... ste mi že dosedaj veliko pomagali. Takisto se priporočam za sodelovanje tudi v prihodnje, z mojimi novimi močmi. 

Iskrena hvala vsem, ki mi že 13. leto pomagate "pisati" uspešno zgodbo slovenske zibelke jadralnega letalstva. Vi letalci ste res prav posebne vrste persone. To pozitivno posebnost z veseljem opažam tudi pri mlajši generaciji. Hvala vsem.Upam, da se vidimo v čim večjem številu. Zaželjeno je, da potrdite vašo udeležbo. Hvala!

Martina Hribar, Ravne na Blokah 12, 1385 Nova vas

Gsm: 051-228-575 E: martinahribar4@gmail.com 

Zunanje povezave: Https://www.youtube.com/Https://www.youtube.com/Https://www.youtube.com/Https://www.youtube.com/

Vir: Zavod Vrabec Bloke, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Vrabec Bloke:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid