11. neform. sestanek - bodoči Zavod Vrabec Bloke

Vas zanima kulturna dediščina Blok? Vam je bio-humanizem blizu? Bodoči Zavod Vrabec Bloke bo imel to za rdečo nit delovanja. Vabljeni vsak drugi petek v mesecu k sestavljanju "mozaika." Vsak kamenček šteje …

S pomočjo regijskega stičišča NVO Boreo Postojna smo se uspešno predstavitvi na tržnici "PO-stoj na ulici" v Postojni in Festivalu LUPA v Ljubljani.

Akciji "NVO gre v šolo" se bom pridružili drugo leto, saj vemo – z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo je kam lažje navdušiti lokalno okolje za aktivno sodelovanje (v povezavi - letošna akcija, osrednja Slovenija in Zasavje).

Naše aktivnosti:

1.) V četrtek, 12.10.2017 bomo šli obiskat grobove pokojnih pilotov (Vič in Žale) ter v Portalu na zdravili našemu veteranu  Edvardu Lorenconu za njegovih okroglih 90.

2.) V sredo, 25.10.2017 - ponovitev predavanja prof. dr. Stanislava Južniča o prvem slovenskem balonarju, znamenitem zdravniku Gregorju Kraškoviču in razstavo na to temo - smo prepustili Občini Bloke.

3.) V četrtek, 9.11.2017 pogovorni večer v Grahovem in realizacija lani odpadle krajše pozornosti naši pridni  Notranjki, Marijani Brecelj ob njeni 70. letnici

Vabljeni v Lojotov kotiček, kot bomo poimenovali "oddelek filantropije v bodočem zavodu. Tokrat: Bralna značka za odrasle: Samo tebi lahko povem ... z gosti: 

  • raziskovalna pisateljica Milena Miklavčič,
  • social. ped. svetovalka realitetne terapije, Katja Džindžinovič,
  • mag. mag. Roman Vodeb in
  • povezovalka univ. dipl. ped. in prof. slov. Polona Otoničar Pajk

4.)  V soboto, 25.11.2017 5.srečanje veteranov Jadralne šole Bloke in ljubiteljev jadralnega letalstva

  • ob 12.00 kosilo
  • ob 15.00 uri kulturni program (15 min film Ptički z gnezdom, odlomki filma Bloški asi, beseda veteranov, pilotov - Edvard Lorencon - Drago Gabriel - Franci Schwentner - Benjamin Ličer ...)
  • 17.00 ČEBELAR – PO NAŠE izdaja osebnih poštnih znamk, priložnostni poštni žig, razstava o Lojzetu Slaku, OMRD (osebe z motnjo v duševnem razvoju) bodo na koncu skupaju z nami zapele in zaigrale Slakovo pesem Čebelar

Zvečer pa še koncert domačega ANSAMBLA TOMAŽA ROTA ob izidu njihovega 1. CD. Gostje bodo:

  • ANSAMBEL FRANCA MIHELIČA,
  • ANSAMBEL NEMIR in
  • KVINTET SLOVENSKIH DEKLET

5.) Na belo nedeljo, 8.4.2018 kulturna prireditev: Skoraj vse o Martinu Krpanu (ob 160. Obletnici izda Levstikove povesti)

6.) V nedeljo, 22.4.2018 Mini balonarski festival 

Tudi odkritje spominskega obeležja s spremljajočimi dejavnostmi smo predali Občini Bloke. Več bo na Mi imamo skrb za filateliste in ostale navdušence za bolj redek prevoz pošte – prenos z balonsko pošto. Naš donator, Grega Trček, Balonarski center Barje bo "tehnično" poskrbel za ta "prevoz" ... :) 


 P.s.: Sem kar ponosna, da si je dijakinja Petra Rojec iz SGTŠ za maturitetno nalogo izbrala naš Mini balonarski festival. Srčno upam, da bo profesorjem naš program toliko všečen, da ji bodo potrdili izbiro.

No, Bloke niso glih Bled, a Bled nima Gregorja Kraškoviča …


Če utegnete, toplo vabljeni k soustvarjanju …

Martina Hribar, Ravne na Blokah 12, 1385 Nova vas

Gsm: 051-228-575 E: martinahribar4@gmail.com

 

Zunanje povezave: www.vzgoja-socialnih-vescin.siwww.bloke.siHttp://www.consulta.si/Https://govori.se/Http://www.ans-tomazarota.si/

Vir: Martina Hribar, Napovednik.com

Naročite se na email listo Martina Hribar:

Video

Zemljevid