Novo v knigarni Galerije Fotografija!

Novo v knjigarni Galerije Fotografije!


Edward Weston (1886–1958)

Edward Weston (1886–1958) sodi med velika imena umetniške fotografije, ki je pustil močan pečat na številne fotografe. Weston je bil eden tistih fotografov, ki mu je uspelo spodbuditi gledalce k ponovnem razmisleku o navidezno vsakdanjih predmetih in k oblikovanju novih miselnih asociacij v povezavi z njimi. Tako pri fotografiranju aktov, krajine kot navadnih predmetih si je prizadeval najti "vsebino in bistvo stvari samih. "

Man Ray (1890–1976)

Man Ray (1890–1976) je bil fotograf, slikar, kipar, pesnik in filmski ustvarjalec, vendar je njegovo ustvarjanje na fotografskem področju tisto, ki je prineslo novo poglavje v umetnostni zgodovini in zgodovini fotografskega medija. Monografija prinaša pogled na njegovo večplastno prakso in fotografsko zapuščino, od umetniških začetkov v New Yorku do njegove osrednje vloge v pariški avantgardi. Skozi številne primere tihožitij, portretov in aktov knjiga razkriva Man Rayevo nenehno eksperimentiranje s tehniko od dvojne ekspozicije, solarizacije, fotogramov, rayografije.

Zunanje povezave: galerijafotografija.si/spletna-k…/…/edward-weston-2/galerijafotografija.si/spletna-knjigar…/…/man-ray-2/

Vir: Galerija Fotografija d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo Galerija Fotografija d.o.o.:

Zemljevid