60. jubilej skladateljice Brine Jež Brezavšček

Koncertni spored je posvečen šestdesetem življenjskem jubileju  skladateljice Brine Jež Brezavšček.  Avtorica je v svojem opusu zavezana predvsem ustvarjanju na področju komorne glasbe. V dolgoletnem ustvarjalnem obdobju je sledila loku glasbenega razvoja in obravnavala različna tematska področja, od osebne intime, poseganja v namišljene in realne svetove do družbeno kritične tematike. Ves čas v območju sodobnih kompozicijskih tehnik in izraza so bila njena dela izvajana na mnogih domačih in mednarodnih koncertnih ter festivalskih prizoriščih.

Tokrat   bodo na koncertu zazvenele njene skladbe: Zelene pokrajine  za violino in harfo, Sedem zlatih peres za flavto in violino, Osameli kamni  za flavto in harfo, prvič bo izvedena skladba Sedem listov (K-R-I-S-H-N-A)  za sopransko kljunasto flavto, nadalje Song G za glas - izbrani stavki,  Dialogi za altovsko in Petzold kljunasto flavto ter Estampie za godalni kvartet.

Koncert, ki ga prireja društvo za sodobno glasbo Sozven, bodo sooblikovali uveljavljeni poustvarjalci: violinist Branko Brezavšček, harfistka Tina Žerdin, flavtistka Anja Clift, izvajalka na kljunastih flavtah  Maruša Brezavšček,  mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst , izvajalka na Petzold kljunasti flavti  Friederike Klek  ter člani  godalnega  kvarteta  Dissonance.

Vir: Sozven, društvo za sodobno glasbo, Napovednik.com

Zemljevid