Šola zmajeslovja: Skrivna pisava

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko - pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. V sklopu štirih družabnih srečanj se bomo tako skupaj odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Skrivna pisava
Pred nami je povsem nov izziv. Na prvem srečanju smo skupaj s pustolovko odkrili nov košček starodavnega zemljevida s sila nenavadnimi zmajevimi črkami. Res je, prav ste prebrali. Tudi zmaji imajo svojo pisavo in poleg ljudi veljajo za edina bitja na našem planetu, ki ne le govorijo, temveč znajo tudi pisati, seveda pa to veščino uporabijo le, kadar okoliščine to zahtevajo. Zelo dobro se namreč zavedajo, kakšne bi bile posledice, če bi njihovo sporočilo prišlo v napačne roke. Tokrat bodo na preizkušnji naša srčnost, predanost in pogum. Združiti bomo morali moči in napeti možgančke, da bomo uspešno rešili uganke, ki nam bodo razkrile skrito sporočilo.

Vabljeni tudi na naslednji nepozabni pustolovščini v sklopu Šole zmajeslovja:
- 25. 11. 2017 ob 11.00: Izgubljeni talisman
- 23. 12. 2017 ob 11.00: Zmajeva skrivnost

 

Cena vstopnice: 3,00 EUR
Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih  Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid