Martin Ramoveš: Kako Je SliŠAti Strip?

Razstavni prostor Umetnik na mesec bo oktobra v znamenju festivala stripa Tinta. Stripar in glasbenik mlajše generacije Martin Ramoveš bo predstavil pregled svojega dosedanjega dela na stičiščih glasbene in stripovske umetnosti – glasbena albuma v

Ob 18. uri bo potekal pogovor Z umetnikom osebno, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar, odprtje razstave pa bo avtor pospremil s kratkim koncertom.

Martin Ramoveš (1989) je stripar in glasbenik. Leta 2015 je zaključil študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je za svoje diplomsko delo prejel tudi fakultetno Prešernovo nagrado. V njegovem ustvarjanju se prepletajo strip, poezija in glasba. S svojo skupino Martin Ramoveš Band je izdal ploščo Zvok dežele (2012) in glasbeni album v stripu Nesojeni kavboji (2014), letos spomladi pa je pod okriljem Stripburgerja in založbe Klopotec izšel njegov prvi solistični glasbeni album v stripu Astronomi. V zadnjih treh letih je razstavljal na različnih prizoriščih, med drugim na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, v Layerjevi hiši v Kranju, eMCe placu v Velenju, Kulturnem centru slikarjev Šubic v Poljanah in Bazi 13 v Kočevju. Letos se je predstavil na skupinski razstavi Stripovsko desetletje: strip v Sloveniji 2006–2016 v Galeriji sodobnih umetnosti Celje. Je tudi avtor ilustracij, po katerih so nastale animacije v glasbenem dokumentarcu Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer – Pljuni istini u oči.

Organizacija: Kino Šiška (v sklopu festivala stripa Tinta).

Zunanje povezave: Martin RamovešFestivala stripa Tinta

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid