No Name Blues Band

NO NAME BLUES BAND

Boris Bobek- kitara / Bojan Dobrina-vokal, kitara /Zlatko Fišer – bas,vokal / Simon štic – klaviature /Miro Zavec – ustna harmonika / Mario Modrinjak - bobni

Skupina NO NAME BLUES BAND je na glasbeni sceni prisotna že več let. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1993, ko je skupina začela delovati pod imenom NO NAME BAND. V tem času je skupina gojila predvsem zvrst country-rock glasbe in uspešno nastopala v Sloveniji kakor tudi v tujini. Člani skupine so v večini ostali nespremenjeni vse do danes. Sicer pa imajo člani skupine glasbene izkušnje še iz časov pred ustanovitvijo in sicer iz različnih glasbenih zvrsti.

V letu 1999 je skupina nekoliko spremenila glasbeno usmerjenost in s tem tudi ime, tako da je imenu dodala BLUES, kar jr tudi zdajšnja osnovna usmeritev delovanja skupine. Skupino pa je dopolnil še nov član na ustni harmoniki. NO NAME BLUES BAND tako sedaj predstavlja s svojim programom dogajanje na blues sceni zadnjih 20-tih let, kar pomeni, da goji zvrst sodobnega (kitarskega) bluesa, kot ga sprejemajo ljudje širom sveta.

Vir: Kulturno glasbeni brlog (KGB), Napovednik.com

Zemljevid