Blaž Vrbič - Tribute to Sinatra & Bennett

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina.
Najvišja turistična točka bo poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.

Pevec Blaž Vrbič se je izobraževal na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof. Nade Žgur, pozneje pa še pri prof. Pieri Ancone v Benetkah, slovenski sopranistki Ireni Preda ter maestru Davidu Jonesu v New Yorku, ZDA. Kot solist je večkrat nastopil z Big bandom RTV Slovenija, redno deluje tudi v projektih gospel jazz glasbe s skupino Alfa in Omega ter z Big bandom Grosuplje, s katerim ponovno oživlja pesmi Franka Sinatre in Tonyja Bennetta.

Koncert ponuja sprehod po največjih uspešnicah in izbranih raritetah, ki so zaznamovale karieri dveh ikon ameriške vokalne glasbe. Subtilno združuje Frankovo dramatičnost in Tonyjevo igrivost. Repertoar obsega več kot štirideset skladb, s svežimi aranžmaji za jazz kvartet pa postavi najlepše zgodbe klasičnih uspešnic v nov, sodoben okvir.

Zasedba:
Blaž Vrbič – vokal
Nejc Škofic – klaviature
Jan Gregorka – bas
Gašper Peršl – bobni

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30, glasba v živo se začne ob 21.00.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo in konzumacijo v višini 1 EUR.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek  na vseh prodajnih mestih  drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Video

Zemljevid