Doktor Faust

Lutkoteka je kot del muzejskega programa v Lutkovnem gledališču Ljubljana, namenjena oživljanju najstarejših lutkovnih predstav, ki so na poseben način navdušile občinstvo in zaznamovale gledališki spomin. Nekatere kot del železnega repertoarja vztrajajo že desetletja, druge pa se iz pozabe vračajo vnovi podobi. V lutkotečni izbor so uvrščene predstave, ki so imele velik pomen za razvoj sodobnega lutkovnega gledališča.

Lutkoteka bo ponovno uprizorila lutkovno predstavo Doktor Faust. Za miniaturni lutkovni oder jo je po leipziškem zapisu slavne zgodbe o učenjaku, ki je svojo dušo zapisal hudiču, priredil Milan Klemenčič, začetnik slovenskega lutkovnega gledališča. Predstava je bila uprizorjena leta 1938 in pomeni vrh umetnikovega ustvarjanja.

V obnovljeni predstavi, ki bo na ogled v Grajskem gledališču, nastopajo miniaturne lutke (10-12 cm), izdelane po originalih, izvirni pa so tudi zvočni efekti.

Predstava je bila obnovljena leta 1982.

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem grad, spodnja postaje vzpenjače, prek  blagajna Lutkovnega gledališča Ljubljana (vsak delavnik med 9. in 19. uro in vsako soboto med 9. in 13. uro). Nakup je možen tudi preko spleta ter na vseh prodajnih mestih (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Za obisk predstave priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Zunanje povezave: www.mojekarte.si

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Video

Zemljevid